Odgovor Bele kuće na peticiju za izgradnju "Zvezde smrti"

Čak 34.500 fanova Ratova zvezda potpisalo je peticiju kojom se od vlade SAD zahteva da napravi "Zvezdu smrti" nalik onoj iz njihovog omiljenog serijala Džordža Lukasa, a nedavno im je stigao i odgovor iz Bele kuće.
Čak 34.500 fanova Ratova zvezda potpisalo je peticiju kojom se od vlade SAD zahteva da napravi "Zvezdu smrti" nalik onoj iz njihovog omiljenog serijala Džordža Lukasa, a nedavno im je stigao i odgovor iz Bele kuće.

Peticija sa zahtevom Beloj kući da izgradi borbenu vojnu stanicu veličine Meseca, naoružanu super-laserom koji može da uništi planetu, kao u "Ratovima zvezda", upućena je predsedniku u novembru.

Potpisnici peticij vlastima savetuju da započnu gradnju Zvezde smrti pre 2016. i napominju da bi to znatno ojačalo američku ekonomiju i omogućilo otvaranje novih radnih mesta.

Bela kuća, međutim, sa tim se ne slaže. U odgovoru na peticiju, koji potpisuje šef Odeljenja za nauku i svemir u Beloj kući Pol Šoukros, navodi se da bi izgradnja tog "čuda" bila preskupa.

"Procenjeno je da bi izgradnja Zvezde smrti koštala više od 850.000.000.000.000.000 dolara. Radimo naporno da smanjimo deficit, a ne da ga uvećamo", naveo je Šoukros u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu Bele kuće, ističući da američka administracija ne podržava uništavanje planeta.

Šoukros je ukazao da američka vlada takođe želi da otvori radna mesta i ojača nacionalnu odbranu, ali da "Zvezda smrti nije na horizontu".

On je poručio da bi procenjinih 850 bilijardi dolara za izgradnju predstavljalo problem, u vreme kada administracija pokušava da smanjih troškove i navodi da novac nije jedina prepreka:

"Tehnički, Zvezda smrti ima suštinski propust koji može da iskoristi samo jedan čovek u svemirskom brodu (da je uništi)", primetio je Šoukros.

On je još naveo da SAD imaju "lebdeće robote pomoćnike" na Međunarodnoj kosmičkoj stanici i predsednika koji zna da koristi svetlosni mač" i ohrabrio studente da ostvaruju svoje karijere u naučnim poljima.

"Zapamtite, moć Zvezde smrti da uništi planetu, ili čitav zvezdani sistem, je beznačajna u poređenju sa Silom", dodao je Šoukros odgovarajući na perticiju.

On je pozvao mlade ljude koje zanima nauka, tehnologija i inženjering da stalno unapređuju svoje znanje napomenuvši: "Sila će tada biti s nama"!

  • xx

    14.01.2013 09:57
    haha
    ala su glupi ovi amerikanci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.