Restorani zabranili gostima da slikaju hranu

Neki restorani u Njujorku su počeli da brane gostima da fotografišu hranu pre nego što je pojedu.
Neki restorani u Njujorku su počeli da brane gostima da fotografišu hranu pre nego što je pojedu.

Kažu da time žele da sačuvaju intimu i mir drugih gostiju koji su došli u restoran da uživaju, a ne da strepe da li će završiti na nekoj popularnoj društvenoj mreži.

Drugi razlog je i taj što blic prilikom fotografisanja može da dekoncentriše kuvara koji hranu sprema, kažu u nekim restoranima na Menhetnu, koji su uveli zabranu slikanja hrane, piše "Dejli mejl".

Do ove zabrane je došlo nakon "poplave" fotografija sa jelima iz restorana na popularnom Instagramu. Taj novi trend, pod nazivom "foodstagramming", "drma" ceo svet, ne samo Ameriku.

Sajt Mashable.com piše da smo 2011. godine najčešće fotografisali kolače, torte i ostale slatkiše (18,3 odsto), zatim jela od povrća (17,8 odsto), a najmanje paste i pice (7,1 odsto).

Sajt takođe piše, da 25 odsto gastronoma fotografiše hranu i deli te slike sa drugima putem društvenih mreža, bez nekog određenog razloga - tek da pokažu šta su danas imali na meniju.

  • peroni

    25.01.2013 15:02
    hrana
    Mogu da je slikaju pošto je pojedu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.