Osveštali most radi zaštite od saobraćajki

Most na reci Oki u Nižnjem Novgorodu osvećen je i pokropljen vodicom radi zaštite od saobraćajnih nesreća.
Most na reci Oki u Nižnjem Novgorodu osvećen je i pokropljen vodicom radi zaštite od saobraćajnih nesreća.

Dok je sveštenik obavljao osvećenje, prešavši ceo most, obustavljen je saobraćaj.

Mizinski most se nalazi na ušću reke Oke, duge 1.500 kilometara, u Volgu, kod Nižnjeg Novgoroda, 460 kilometara istočno od Moskve.

Uprkos mnogim merama koje su gradske vlasti preduzimale u cilju smanjenja saobraćajnih nesreća na samom mostu, prošle godine su bile 22 nesreće, u kojima je poginulo osmoro, a povređeno 28 ljudi.

Konstatovano je da je potrebno da se zatraži pomoć "više sile".

U glavnom gradu oblasti Buratije, Ulan-Udeu, gde budisti čine većinu stanovnika, budistički sveštenik redovno osvećuje najvažnije gradske raskrsnice više puta tokom godine, radi "smanjenja broja udesa".

  • 02.02.2013 17:28
    @Mrva
    Jadan, zaostali Tesla. Da si živela u njegovo vreme, mogla bi mu objasniti štošta.
  • Mrva

    02.02.2013 15:35
    @Jana
    Ne brini ne pravim ja razliku izmedju pravoslavlja, katolicanstva, razlicitih islama i drugih religija, sve su to razlicite forme iste zaostalosti, bas kao sto ne pravim razliku izmedju tvoje gluposti i gluposti coveka bilo koje druge narodnosti ili boje koze.
  • pawlle

    02.02.2013 15:30
    bolje da su osvestali cupi da bude klizavija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.