Lociran "zli" deo mozga

Nemački neurolog Gerhard Rot tvrdi da je locirao deo mozga ubica, kradljivaca i silovatelja, odakle vreba zlo.
Nemački neurolog Gerhard Rot tvrdi da je locirao deo mozga ubica, kradljivaca i silovatelja, odakle vreba zlo.

Lekar kaže da se izvor zla nalazi u frontalnom delu mozga, a na skeneru se prikazuje kao crna mrlja.

 

Doktor Gerhard Rot iz Bremena godinama je proučavao mozgove osuđenika u zatvorima, kako bi dokazao da se razlikuju od mozgova običnih ljudi. Kako prenosi "Dejli mejl", on je došao do saznanja da je svim kriminalcima zajednička "crna mrlja" na mozgu.

"Prikazivao sam kriminalcima kratke filmove i merio njihove moždane talase. Kada su na ekranu bile potresne i nasilne scene, oni nisu reagovali. U njihovim mozgovima nije se događalo apsolutno ništa", rekao je Rot.

Crna mrlja o kojoj neurolog govori pojavila se na skeneru mozga kod svih ispitanika. Zbog toga on veruje da ljudi imaju genetsku predispoziciju da postanu delinkventi. "Pojedine osobe su postale kriminalci nakon pojave tumora na centralnom delu mozga, a kada im je tumor otklonjen, ponovo su postali normalni. Zbog toga verujemo da je upravo ovaj deo odgovoran za nasilničko ponašanje", objasnio je Rot.

Neurolog tvrdi da promene u prednjem delu mozga ne moraju nužno da izazovu nasilničko ponašanje, ali da se to dešava u 66 odsto slučajeva. "Naravno da to nije automatska reakcija. I dalje nije potpuno jasno kako sve to funkcioniše, ali izvesno je da se promene u nečijem ponašanju mogu uočiti veoma rano", rekao je lekar.

On deli kriminalce u tri grupe; prvu čine osobe koje su odrasle u lošoj sredini, drugu čine oni koji okolinu shvataju kao pretnju, dok u treću spadaju psihopate poput Hitlera i Staljina.

  • Max Q

    11.02.2013 13:00
    http://mindreadingsblog.wordpress.com/2012/11/24/psihopatski-um-i-kako-ga-prepoznati/
  • tnt

    07.02.2013 07:49
    mozak pod crvenom
    Uzrok je TV sa punom nasiljama i lose novine! Dakle kada primetite osobu sa crvenim ocima to je znak da mu je mozak pod rezervom!
  • Zoran

    06.02.2013 21:51
    Naši političari
    Da je posmatrao moždanu aktivnost naših političara došao bi do istog zaključka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.