Sakupljeno 300.000 dolara za izgradnju Zvezde smrti

Zvaničnici Bele kuće odbili su peticiju za izgradnju Zvezde smrti ali se čini da pomoć države možda nije ni bila potrebna da bi se ova ideja ostvarila.
Zvaničnici Bele kuće odbili su peticiju za izgradnju Zvezde smrti ali se čini da pomoć države možda nije ni bila potrebna da bi se ova ideja ostvarila.

Nova Kickstarter kampanja rešila je ideju o Zvezdi smrti približi ljudima, i čini se da plan uspeva pošto je za svega 5 dana sakupljeno više od 300.000 dolara od ukupne cifre od 20 miliona koliko im je potrebno za detaljne planove – koji će biti u barem duplo većoj rezoluciji od originalnih i dovoljno žice da zaštite vazdušne odvode reaktora.

Za kompletnu izgradnju bilo bi potrebno 850,000,000,000,000,000 dolara a kako bi cena izgradnje bila što manja, računari Zvezde smrti će koristiti open source softver i hardver umesto proizvoda popularnih kompanija.

Kreatori kampanje savetuju ljude da pažljivo biraju cifru koju će pokloniti pošto će osobe koje su dale najviše među prvima moći da biraju planetu koja će biti uništena.

Kako bi bili sigurni da ih niko neće shvatiti preozbiljno, kreatori peticije su na samom dnu ostavili i poruku da je u pitanju šala.

  • 09.02.2013 12:55
    @juhu

    Aha, hvala. Ne volim ratove zvezda, zato ocigledno ni ne znam.
  • juhu

    09.02.2013 12:15
    @Anonimus

    Svemirska stanica iz Ratova zvezda

    http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Star
  • 09.02.2013 01:51
    Nista ja ne kontam, kao da pise na kineskom :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.