"Žerar Depardje izigrava klovna u Rusiji"

Francuski glumac Žerar Depardje, koji je pre nekoliko meseci dobio ruski pasoš nastavlja svoje putešestvije po Rusiji.
Francuski glumac Žerar Depardje, koji je pre nekoliko meseci dobio ruski pasoš nastavlja svoje putešestvije po Rusiji.

Kritičari ocenjuju da njegove avanture po Rusiji sve više sliče na pijani propagandni leteći cirkus, a Depardje, neupoznat sa isotrijom, izigrava "pravog pravcatog klovna".

Depardje je nedavno bio u ruskoj republici Mordoviji i njenom glavnom gradu Saransku, gde je rekao da je ponosan na tu zemlju "bez nafte i gasa", ali "velikog srca i divnih ljudi". Neki nezavisni moskovski listovi prebacili su mu da je istina da je Mordovija "zemlje bez nafte", ali "zemlja u kojoj je Staljin napravio brojne gulage".

Na skupu u Saransku francuski glumac se pojavio u šubari Crvene armije s velikom zvezdom petokrakom, što je izazvalo komentatore da tim činom zapravo sve izvrgava ruglu.

"To je ona najjeftnija predstava i predrasuda o Rusiji koju nam sada nudi i naš novi sugrađanin", kritikuju francuskog glumca, napominjući da na taj način glumac sramoti i sebe i Rusiju.

Na popularnoj radiostanici EHO Moskve ovako su prokomentarisali "slučaj Depardje": "Dali smo državljanstvo glumcu koji je pobegao iz svoje zemlje da ne bi platio porez, a mi smo svog neplatišu poslali u Sibir". Autor misli na nekadašnjeg najbogatijeg Rusa Mihaila Hodorkovskog koji je zbog neplaćanja poreza osuđen na sedam godina zatvora.

Međutim, Depardjeu to ne smeta - putuje Rusijom, hvali Putina i napada opoziciju. U Čečeniji je kao gost Ramzana Kadirova dobio petosobni stan vredan više od 150.000 evra. Kada su Kadirova napali da deli državne stanove, on je odgovorio da je stan dodeljen iz humanitarnog fonda. Sada se otkrilo da je Depardje, milioner koji izbegava porez, dobio stan iz kvote "za siromašne, socijalno ugrožene, invalide i ljude s mentalnim teškoćama".

  • Radenko

    17.03.2013 13:50
    Alo
    Ma hajde bre klosari, seljoberi plujete po Zeraru ovde a glupi ste kao balvani , novi zakon u Francuskoj koji ti uzima 75% od zarade (preko 1 milionEuro) je kriminalno otimanje novaca , neradi se o coveku koji izbegava taksu jer ju je placao dok je bila 50 % a sada hoce da mu skinu kozu
  • panonius

    04.03.2013 10:10
    deformiše li se !?
    Ogledalo mu se razbilo. Faca mu se nešto sve više prolepšava. A i trbuh.
    Koliko maligana te greje care ???????????
  • Spark

    04.03.2013 07:25
    ?
    Sto je isao u Rusiju? Mogao je to sve i kod nas da dobije. Pa i vise... npr. mesto premijera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.