Fotografija koja je pomirila region

Fotografija mladića ogrnutog srpskom zastavom i devojke ogrnute hrvatskom koji se ljube izazvala je brojne reakcije na internetu širom regiona.
Fotografija mladića ogrnutog srpskom zastavom i devojke ogrnute hrvatskom koji se ljube izazvala je brojne reakcije na internetu širom regiona.

Autor fotografije, koji ju je ujedno i objavio, opisao je i okolnosti pod kojima je nastala:

"Koledž 'United World' u Mostaru okuplja više od 40 različitih nacionalnosti. Smešten u gradu koji je još uvek podeljen ratom u ljudskoj svesti, on je postao simbol nove generacije balkanskih naroda. Ove godine se održava Kulturna parada kako bi se obeležila 50. godišnjica pokreta 'United World'. Svi smo ponosno nosili svoje zastave ulicama i na bošnjačkoj i na hrvatskoj strani grada. Moj prijatelj Srbin se držao za ruku sa svojom devojkom Hrvaticom. Kada je jedna starica nju pitala kako može da ide pored Srbina, ona ga je poljubila. Tada sam napravio sliku. To nije ništa posebno, samo jedan par koji iskazuje ljubav, ali za nas ovde u Mostaru, to je dokaz da nove generacije nisu spremne da nastave s ratom u svesti", napisao je autor fotografije.

Na zagrebačkom portalu Index.hr pojavio se veliki broj komentara, a došlo je i do očekivane rasprave između onih kojima se fotografija dopada jer promoviše pomirenje i i onih koji ne prelaze lako preko međusobnih razlika. Komentari u medijima, domaćim i onim iz regiona, uglavnom su bili pozitivni, ređe uvredljivi.

  • Онај који памти

    13.03.2013 02:07
    Хронологија
    Да се подсетимо: 1.)Хтели су да се уједине с нама да сачувају територију - успело им је; 2.)Хтели су да побију све Србе у Хрватској - успело им је у значајној мери; 3.)Хтели су да протерају све преостале Србе из Хрватске - успело им је скоро потпуно; 4.)Хтели су да купе све значајније прехрамбене фабрике у Србији, посебно у Војводини - успело им је скоро потпуно; 5.)Сад из својих разлога форсирају помирење и одустајање од тужбе коју су ОНИ покренули - успеће им. Закључак? Ми Срби и треба да нестанемо кад не умемо да радимо у сопственом интересу и кад нас неко тако вековима понижава и гази, а да чак није ни велика сила.
  • Cenzura

    10.03.2013 18:48
    Cenzura
    Osetili ste se uvredjeni? :D
  • Steva

    10.03.2013 18:09
    Jedva "smontirasmo"!Jel se vidi, da je fotomontaža?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.