Četiri dana proveo zaglavljen u liftu

Vlasnik jednog hotela u Austriji bio je zaglavljen u liftu četiri dana, posle čega je pukom slučajnošću nađen i spasen.
Vlasnik jednog hotela u Austriji bio je zaglavljen u liftu četiri dana, posle čega je pukom slučajnošću nađen i spasen.

Kao i većina hotela u regionu, i hotel "Eden" u Bad Gastajnu zatvorio je svoja vrata za goste početkom aprila, zbog čega niko puna četiri dana nije primetio da se Tomas F. zaglavio u liftu. Vlasniku hotela nije pomagalo ni vikanje u pomoć, a ni taster za poziv u pomoć koji se čuje u čitavoj zgradi.

Tomas F. je rano ujutro hteo da liftom dospe do petog sprata svog hotela. Lift se, međutim, nagnuo za 40 santimetara i vrata nisu mogla da se otvore, a svoj mobilni telefon je zaboravio u kancelariji. Svi pokušaji da se sam oslobodi su bili neuspešni, samo je uspeo da malo odškrine vrata lifta kako bi imao vazduha.

Posle četiri dana je jedan snabdevač hlebom primetio da se ispred hotela gomila pošte, a pošto je imao ključ ušao je i ostavio pisma na recepciji. Čuo je pozive za pomoć i alarmirao vatrogasce.

Iako je vlasnik hotela proveo četiri dana i noći bez jela i pića u liftu, bio je, prilikom oslobađanja, u dobrom zdravstvenom stanju. Pošto je lift nije bio velik da bi spavao, kako je prepričao kasnije, morao je da se skupi na podu i vodio je razgovore sa samim sobom da ne bi paničio.

Poreklom iz Švedske, Tomas F. je u svojoj domovini u vojsci prošao trening za preživljavanje koji mu je pomogao u ovoj nesreći, kako je rekao. Spasiocima se požalio samo na bolove u kuku, koje je dobio zbog skučenog prostora i ležanja na patosu lifta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.