Pet godina po smeću traži delove Kurana

Kuanaf Badi iz Jemena već pet godina kopa po smeću tražeći delove Kurana i papire na kojima je napisano Alahovo ime.
Kuanaf Badi iz Jemena već pet godina kopa po smeću tražeći delove Kurana i papire na kojima je napisano Alahovo ime.

Svakog dana od 2008. godine, ovaj starac iz glavnog grada Jemena, Sane, obilazi kontejnere i deponije u potrazi za odbačenim i uništenim primercima Kurana. Do sada ih je sakupio više od 3.000 i sastavljao ih je u svojoj kući. Osim toga, Badi sakuplja i bačene papire i druge materijale na kojima je ispisano Alahovo ime.

"Svakog jutra posle klanjanja sabaha krenem u potragu. Veoma sam srećan kad pronađem delove svete knjige i papire na kojima je napisano Njegovo ime", kaže ovaj bivši tekstilni radnik i otac troje dece.

Svakog dana on donosi stare i pocepane stranice Kurana kući, što za njegovu suprugu predstavlja veliki problem.

"Moja mama uvek galami na oca pitajući ga gde da smesti sve knjige koje je pronašao. Govori mu da je kuća puna svetih knjiga i papira koje je pronašao u smeću i da nema više mesta da ih ostavi. Police u svim sobama pune su njegovih pronalazaka", kaže Badrova ćerka Samah.

Ali on je uporan u svom svakodnevnom poslu. Nada se da će ponovo sastavljene svete knjige poslati tamo gde im je i mesto, u škole i džamije.

U međuvremenu, šeik Džabri Ibrahim iz ministarstva za verska pitanja, kaže da se Kurani ne bi smeli bacati. "To je zločin. Baciti Kuran u smeće ili ostavljati ga na ulici je strogo kažnjivo i neprihvatljivo", kazao je Ibrahim.

  • 20.05.2013 13:16
    jbg
    puko covek...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.