Zlatna jelka na prodaju za 5 miliona evra

Prodavnica eksluzivnih juvelirskih proizvoda "Ginza Tanaka" stavila je u prodaju novogodišnju jelku od čistog zlata čija je cena blizu 5 miliona dolara.
Prodavnica eksluzivnih juvelirskih proizvoda "Ginza Tanaka" koja se nalazi u centru najpoznatije trgovinske četvrti Tokija Ginza ponovo je odlučila da prodaje posebne jelke namenjene onima koji vole da luksuzno dočekaju Božić i Novu godinu, pa je stavila u prodaju novogodišnju jelku od čistog zlata čija je cena blizu 5 miliona dolara.

Kako izvještavaju japanski mediji, visina najveće jelke iz kolekcije "Diznijeva Zlatna božićna jelka" je 2,4 metara, a za njenu izradu je potrošeno 43 kilograma čistog zlata.

Glavna karakteristika i dragocenost su figure Diznijevih heroja - Mikija Mausa, njegove drugarice Mini, Paje Patka, Vini Pua i drugih koji lete na balonima. Svaki od ovih ukrasa je ručno izrađen, a dopunjuju ih kutijice sa zamišljenim poklonima.

Osim ove jelke kupcima su ponuđene i manje i jeftinije jelke. Tako se za oko 16.000 dolara može kupiti jelka visoka oko 20 centimetara, ukrašena sa 26 likova iz crtanih filmova, a na nju je potrošeno 127 grama zlata i 400 grama srebra. U prodavnici postoji i srebrna verzija koja je još jeftinija.

Zlatara "Ginza Tanaka" je prvi put postala poznata novembra 2011. godine kada je predstavila svoje božićno drvo visine 1,92 metra čija je cena bila oko 2 miliona dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.

Mesec će dobiti svoju vremensku zonu

Bela kuća objavila je memorandum u kojem traži od američke svemirske agencije NASA da uspostavi novi standard za lunarne vremenske prilike do 2026. godine.