FOTO: Promoviše međurasne odnose noseći belkinje kao šal

Umetnik Nejt Hil privukao je pažnju javnosti kontroverznim fotografijama na kojima se vidi kako nosi žene belkinje oko svog vrata kao šal.
Umetnik Nejt Hil privukao je pažnju javnosti kontroverznim fotografijama na kojima se vidi kako nosi žene belkinje oko svog vrata kao šal.

Tridesetšestogodišnji Hil kazao je da to radi u svrhu promovisanja međurasnih odnosa. Fotografije na kojima nosi skoro potpuno gole žene oko vrata uradio je kako bi privukao pažnju muškaraca crnaca koji možda misle da je biti sa ženom belkinjom simbol statusa, rekao je za "MailOnline".

Projekat je pokrenuo pre četiri meseca, a fotografije objavljuje na Instagramu. U kratkom periodu uspeo je da privuče pažnju 7.500 osoba koje ga prate.

"Ne želim govoriti ljudima šta da rade u svojim životima. Samo se nadam da će istražiti svoje motive", rekao je Hil čija je majka belkinja, a otac crnac. Oženjen je, ali njegova žena mu ne stvara probleme u vezi sa ovim projektom, za razliku od feministkinja i drugih grupa koje se bore za prava žena.

"Da, nosim ih kao šal, ali nije poenta u tome. Svoju suprugu sam blokirao na Tviteru. Prati me na Instagramu, ali verovatno ću je i tamo blokirati", rekao je Hil koji inače radi u laboratoriji na testiranju voća u medicinske svrhe.

Hil je poznat po svojim kontroverznim projektima zbog kojih ga umetnička zajednica nikada nije prihvatila. Jedan od njih je "White Power Milk", sarkastični onlajn projekat u kojem je prodavao mleko kojim su prethodno kavkaske žene ispirale grlo.

  • 04.12.2013 22:54
    Kavkaske zene?
    Caucasian, mozda ima koren kavkaski ali se prevodi kao belac/belkinja.
  • 04.12.2013 18:07
    Ja vidim lika na kokainu koji se sprda sa prostitutkama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.