Kineska vlada kontroliše i sahrane

Kineskim zvaničnicima je rečeno da građanima pruže primer tako što će priređivati pogrebe koji su civilizovani i skromni.

Kineskim zvaničnicima je rečeno da građanima pruže primer tako što će priređivati pogrebe koji su civilizovani i skromni.

"Članovi partije i zvaničnici treba da pruže primer tako što će priređivati pogrebe (za svoje najmilije) koji su jednostavni i civilizovani. Ne sme biti pogreba u stambenim zonama, na ulicama i javnim mestima. Obrede inspirisane praznoverjem treba izbegavati", navodi se u uputstvu najviših vlasti Kine.

Sahrane u Kini sve više postaju poligon za iskazivanje bogatstva i veza. Ide se na raskoš i broj zvanica, što bi trebalo da simbolizuje "dostignuća" pokojnika, ali i da postavi izazov živima da se takmiče.

"Za preminule članove Komunističke partije Kine i zvaničnike generalno ne treba organizovati posebne pogrebne ceremonije i oplakivanja, osim kada država to dozvoli", navodi se u dokumentu. Zahteva se da razmere sahrane budu striktno kontrolisane.

Dokument su zajednički objavili kineska vlada i Centralni komitet Komunističke partije Kine.

  • Vlada

    20.12.2013 09:32
    ...
    Udario Kineze srpski sindrom!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.