Prave dijamante od ljudskih ostataka

Švajcarska kompanija "Algordanza" pronašla je način da kompresuje ljudske ostatke u dijamante.
Švajcarska kompanija "Algordanza" pronašla je način da kompresuje ljudske ostatke u dijamante.

Proces traje tri meseca i tom prilikom se ljudski pepeo podvrgava visokim temperaturama i intenzivnom pritisku sličnim procesima koji se dešavaju duboko u zemljinom jezgru. Krajnji rezultat je dijamant, uglavnom plave boje, napravljen od ostataka voljene osobe.

U kompaniji kažu da se od ostataka jedne osobe može napraviti devet dijamanata.

Svaki dijamant je jedinstven, jer se klijenti odlučuju za boju ili oblik i, prema rečima osnivača kompanije Rinalda Vilija, kasnije te dijamante nose ili kao priveske ili kao prsten. Cena jednog dijamanta iznosi oko 5.000 dolara.

Za one koji ne mogu da se rastanu od voljenih ljubimaca, čikaška kompanija "LifeGem" proizvodi dijamante napravljene od ostataka ljubimaca.

  • Gvozden

    28.01.2014 17:05
    Dijamanti
    nacisti po starom
  • 28.01.2014 08:12
    O bože,svašta sam čula i videla ali ovkvo ludilo da nekom može da padne na pamet ne mogu da verujem. Bili smo i još uvek smo i konji i magarci i ovce a sad i dijamanti. Strašno.
  • 27.01.2014 19:45
    sad će da im fali sirovine . Neka sami tako završe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.