VIDEO: Snimak koji je mnoge rastužio

Video koji je danas osvanuo na svetskim medijima i društvenim mrežama rasplakao je pojedince.
Video koji je danas osvanuo na svetskim medijima i društvenim mrežama rasplakao je pojedince.

On prikazuje neutešnog psa koji na svaki način pokušava da "probudi" svog najboljeg drugara, kog je udario automobil. Njegovi napori da povrati nerazdvojnog prijatelja su, međutim, bezuspešni. Drugi pas je nakon udarca uginuo.

Snimak je načinio jedan vozač kamiona koji se našao u blizini nakon fatalnog udarca u kom je jedan pas izgubio život, a drugi svog najboljeg prijatelja.

Uprkos nedavno postavljenoj naučnoj tezi da su psi verni samo onome koji ih hrani, ovaj dirljivi snimak pokazao je da su njihove emocije prema bližnjima mnogo dublje od toga. Njihova ljubav je ne samo bezgranična, već i bezuslovna. O tome govore brojni primeri životinja koje su ostale uz svoje vlasnike i kada ovi više nisu mogli da se brinu o njima, a neke od njih su čak odbile da ih zaborave i nakon smrti.

Tokom poslednjih nekoliko godina predivne priče o nesebičnim podvizima životinja i načinima na koje su one pokazale ljubav prema bliskim stvorenjima dospele su u centar pažnje, ne bez razloga.

Psi nisu samo simpatična stvorenja koja umeju da nauče zanimljive trikove. Iako treba ceniti njihovu zabavnu stranu i uživati u njoj, uvek se treba setiti da su psi stvorenja snažnih emocija, koje će nastojati da ispolje u svakom trenutku. Ovaj video je tu da nas podseti na to.

  • Lusi NS

    14.02.2014 17:23
    Nisam imala snage da pogledam snimak, rastuzili su me tekst i slika.
  • 14.02.2014 17:09
    nisu samo svetski psi takvi već i naši novosadski. Isti prizor sa dva psa koji puokušavaju d apridignu trećeg koji leži mrtav odbačen autom je vidjen u NS.
    poznata je stvar da su lutalice veoma inteligentne valjda zato što su nailazili na razne situacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.