Dart Vejder kandidat za predsednika Ukrajine

Jedan neočekivani lik je postao predsednički kandidat u Ukrajini - Dart Vejder - po zlu čuveni junak "Ratova zvezda" Džordža Lukasa.
Jedan neočekivani lik je postao predsednički kandidat u Ukrajini - Dart Vejder - po zlu čuveni junak "Ratova zvezda" Džordža Lukasa.

Često su ga viđali na Trgu nezavisnosti u Kijevu s crnom kacigom i crnim plaštom tokom demonstracija protiv proruskog režima, ali sada je Dart Vejder zvaničan kandidat Stranke ukrajinskog interneta (IPU), poznate po spektakularnim akcijama.

"Prema odluci donetoj aklamacijom, drug Vejder će biti kandidat naše stranke", rekao je njen lider Dmitrij Golubov.

Stranka Darta Vejdera je novembra 2013. godine, angažujući svoje "Stormtrupere" - elitne vojnike "Galaktičke imperije", zaposela Gradsku kuću Odese i preuzela vlast.

"Mogu od naše republike da napravim imperiju, vratim joj nekadašnju slavu, izgubljene teritorije i ponos", naveo je Dart Vejder u saopštenju.

Stranka je objavila da je platila 2,5 miliona hrivnji (165.000 evra) za registraciju svog kandidata.

Ukrajinci 25. maja biraju novog predsednika, umesto svrgnutog šefa države Viktora Janukoviča.

Stranka UIP, registrovana 2010. godine, ima za cilj formiranje elektronskog sistema vladavine u Ukrajini, prelazak na digitalne medije i besplatne kompjuterske kurseve za sve građane.

  • C

    31.03.2014 00:36
    Dart Vader
    Istaknuti borac protiv demokratije, a ne "lik poznat po zlu".
    Moj covek. :)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.