Pivo ne stvara, već skida stomak?

Ako ste omiljeno piće od hmelja najčešće krivili za "pivski stomak", možda bi trebalo da potražite novog krivca. Za višak koji ne može da izbegne svaki drugi muškarac, odgovorne su druge navike, a ne ispijanja piva - pokazuje istraživanje objavljeno u časopisu Men’s Helt. Stručnjaci su čak otkrili da je ovo piće efikasno u gubitku suvišnih kilograma.

Ako ste omiljeno piće od hmelja najčešće krivili za "pivski stomak", možda bi trebalo da potražite novog krivca. Za višak koji ne može da izbegne svaki drugi muškarac, odgovorne su druge navike, a ne ispijanja piva - pokazuje istraživanje objavljeno u časopisu Men’s Helt. Stručnjaci su čak otkrili da je ovo piće efikasno u gubitku suvišnih kilograma.

"Konzumiranje piva poboljšava rad žuči, čime se brže izbacuju masti. Pošto sadrži mnogo vlakana, dve čaše ovog alkoholnog napitka će omogućiti da se muškarci mnogo duže osećaju sitim", kaže doktor Stiven Domenig.

Stručnjaci su otkrili i da silicijum kojim je pivo bogato, smanjuje unos aluminijuma u sistem za varenje. Tako se usporava nakupljanje metala u organizmu i mozgu, što je važna stavka u borbi protiv Alchajmerove bolesti.

Sve "umerene pivopije" mogu da računaju da su u velikoj prednosti u odnosu na one koji ne piju ovo piće i kada je reč o šansama za srčana oboljenja.

  • 19.07.2014 14:09
    Krastavci!!!
    Ujutru i uvece cela cinija iseckanih krastavaca oko 350-400 grama po porciji, blago zasoljeni, malo bibera, obavezno mirodjija i maslinovo ulje. Umesati malo obicnog i malo grckog jogurta. Ako ne smeta ukucanima dva-tri cena belog luka. Lici na tzatziki sos ali nije. Verujte da kilogrami idu dole.

    E da - najbitnije: vezbanje :) Brzo hodanje sa trcanjem. Istezanja. Vezbe. Sta god. Samo ne blejite u tv ili racunar.
  • Mile

    19.07.2014 06:58
    Nekad bilo
    Hmelj u pivu? Teško.
  • Boki NS

    18.07.2014 23:27
    Izgubio 55kg za 11 meseci i svako veče popio "dvolitru"...!

    Problem je količina hrane.

    A ne slano i začinjeno! Živim na tome. Slobodno! Gurman sam. Ali sada je jedan karabtak zasoljen krvničiki na puteru pržen. Salata i mala kriška hleba. I sve cool. Sve može!

    "Dijeta je katastrofa", uskraćivanje je upravo put u propast!

    Dakle, posvetite pažnju htenju, onome što vam se jede, gomila ljudi ždere gluposti iz dosade, ali ne obraća pažnju šta im se stvarno jede. Iz mogućih opcija (kriza je), razmisli šta ti se jede i pripremi to na najprijemčiviji način! Voditi računa da treba da bude raznovrsna ishrana! Ne podržavam "ometene u ishrani" , prosto nije dobro, imaš zubalo i creva za sve!

    Dakle doručak je npr sardina (pola konzerve ako imaš 130-40 kg i kuvano jaje i neko povrće )sa što manje hleba.

    Ručak je jedan karabatak ili jedna šnicla sa salatom i što manje hleba.

    Ako ti se jede testo, to je onda obrok i zajebi se. Jedi burek i ništa više... Treći dan ispizdiš...

    Dakle moraš... MORAŠ pratiti "želju" i ispoštovati je uz kontrolu količine i to je to.

    MOŽE i RADI!


    Večere nema.

    Pij sokove između i pivo i šta hoćeš dok god to nije 3 litre kole dnevno ili neke veće količine...

    Sladoled (jedan može), Povrće koliko god hoćeš, voće - prati želju, i slobodno...Dakle SLOBODNO - kikiriki i bademe i orašaste stvari, najbolje pečene (a ne pržene!), 90% se NE SVARI i služi kao abraziv za čišćenje creva...!!!!


    Treba 3-5 dana da se smanji želudac i navikne na ne-ždranje! Posle je lako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti

Egiptu vraćena ukradena statua Ramzesa II

Statua stara 3.400 godina koja prikazuje glavu Ramzesa II, vraćena je iz Švajcarske u Egipat, nakon što je ukradena i prokrijumčarena iz zemlje pre više od tri decenije.