Podnela tužbu protiv putara zbog gužvi na autoputu

Jedna Poljakinja odlučila je da se izbori za pravo vozača da ne čekaju na plaćanje putarine na autoputevima, te je tužila sudu "Gdanjsk Transport Kompani" zahtevajući povraćaj 7,5 evra.

Jedna Poljakinja odlučila je da se izbori za pravo vozača da ne čekaju na plaćanje putarine na autoputevima, te je tužila sudu "Gdanjsk Transport Kompani" zahtevajući povraćaj 7,5 evra.

Reč je o presedanu pred poljskim sudovima koji može da pokrene lavinu sličnih, budući da su gužve na naplatnim rampama na autoputevima ove letnje sezone bile takve da je čak Vlada naredila da se vikendom tokom turističke sezone putarina ne naplaćuje.

Marta Tšensmjeh-Kocur, pravnica iz Katovica na jugu Poljske, sredinom jula odabrala je zajedno sa porodicom najkomforniju trasu, autoput A1, na kojem na deonici dugoj 152 kilometra od Gdanjska na Baltiku do Torunja putarinu naplaćuje kompanija, dok je vožnja dalje autoputem do granica sa Češkom, kojim upravlja Generalna direkcija puteva i autoputeva, besplatna. Pred naplatnim rampama blizu Torunja, kao i svakog vikenda tokom ovog leta, Tšensmjeh-Kocur upala je u gužvu, kolonu dugu nekoliko kilometara u kojoj su mileći čekali više od sata.

Ta advokatica iz Katovica zatražila je da joj se vrati 7,5 evra koliko je platila putarinu, uz obrazloženje da bi sasvim sigurno odabrala drugu trasu da je bila obaveštena o gužvama zato što je na letovanje putovala sa dvogodišnjom ćerkicom.

"Gdanjsk Transport Kompani se reklamira na interentu parolom 'vreme je novac' i da će putovanje proteći udobno kao nikada do tada. Niko ne upozorava na saobraćajne gužve. Kompanija nadzire autoput pomoću savremenih sistema i sa 300 zaposlenih. A uz sve to, nije u stanju da izvršava obaveze iz ugovora", kazala je Marta Tšensmjeh-Kocur.

  • gile

    13.08.2014 13:25
    svaka cast koleginice
  • mrva

    13.08.2014 13:02
    samo jedna rec (a to su dve reci) : SVAKA CAST!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Zanimljivosti