Građani pozvani da dostave svoje fotografije Banovine za veliku izložbu

Arhiv Vojvodine organizuje izložbu povodom obeležavanja 80 godina od izgradnje Banske palate, današnjih zgrada Vlade i Skupštine Vojvodine, i tim povodom poziva građane da dostave fotografije ovih zdanja i tako daju svoj doprinos postavci.
Građani pozvani da dostave svoje fotografije Banovine za veliku izložbu
Foto: 021.rs
"Ukoliko u vašim porodičnim albumima imate stare fotografije Banovine ili snimke vas, vaših članova porodice ili predaka ispred zgrade, a želite da ih podelite sa nama i našom publikom, pošaljite ih, a mi ćemo ih uvrstiti u našu izložbu. Takođe vas pozivamo da se u narednim danima fotografišete ispred zgrade Banovine i da te snimke podelite sa nama. I ove fotografije će pronaći svoje mesto na izložbi", navode u Arhivu Vojvodine.
 
Fotografije ili digitalne kopije fotografija donesite lično ili pošaljite na adresu Arhiv Vojvodine, Žarka Vasiljevića 2A, 21101 Novi Sad ili na imejl adresu fotografije@arhivvojvodine.org.rs.
 
Uz fotografiju potrebni su i sledeći podaci: ime, prezime i imejl pošiljaoca, ime i prezime osoba na fotografiji (ukoliko su vam poznati) i datum nastanka fotografije (okvirno). 
 
Slanjem fotografije saglasni ste da ona bude uvrštena u izložbu. Primljene fotografije Arhiv Vojvodine neće koristiti u druge svrhe osim navedene.
 
Poziv je otvoren do 8. septembra.
 
O datumu održavanja izložbe javnost će biti naknadno obaveštena. 
  • Pavle

    16.08.2019 11:33
    Zabranjeno je slikati Banovinu
    Hej, ček malo, pa ovo je kontradiktorno. Svojevremeno, recimo 2010. sam slikao cveće pored Banovine, na stotinak metara, a brzo me saleteo neki lik i usadio mi utisak za sva vremena: totalna paranoja nakaradnog sistema. (Ne sme da se slika)
  • ana

    15.08.2019 15:21
    neka zovu graditelje da je doteraju
  • Plavuša

    15.08.2019 11:25
    ....
    Postavite fotografije,jer to će uskoro biti jedino sečanje na to kako je Banovina izgledala.Ovo što se sad radi,ovo "obnavljanje" zgrade - to je namenski izvođenje uništavanja zgrade,bez obzira što kažu da postoji nadzorni organ koji nadgleda radove.Nadzornog organa definitivno nema,radnici rade kako oni hoće. OVO JE SRAMOTA!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura