Otvoren šesti po redu festival "Novi Sad - tango grad"

Šesti po redu međunarodni festival "Novi Sad - tango grad" otvoren je večeras u Katoličkoj porti.
Pokrajinski sekretar za kulturu, javno infromisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević podsetila, otvarajući festival, da je Niče rekao da je "propao svaki dan u kojem ne plešemo" i navela da ovaj poseban ples jeste izražaj života, strasti, tajne, sreće, tuge. To je igra i razgovor dva tela bez reči i on je najbolji  izraz pesnika kada želi da izrazi svoje reči.
 
Zato večeras, istakla je Miloševićeva, kaldrma Argentine postaje jedna stapajući se sa kaldrmom Katoličke porte i sa željom da svi uživamo u ovom posebnom doživaljaju muzike i plesa, proglašavam festival ovorenim.
 
Na večerašnjem koncertu nastupio je svetski poznat "Beltango kvintet" na čelu sa maestrom Aleksandrom Nikolićem uz nastup argentinskih  maestrosa Robera Reisa i Natalie Lavandeira, koji su svojim bravurama videli ljubitelji tango plesa od Buenos Airesa preko "Karnegi hola" do londonskog "Kovent gardena" i Moskve.
 
Ispred Udruženja "Todo Tango" reči zahvalnosti brojnim pokroviteljima ove manifestacije, koja traje od 15. do 18. avgusta na više lokacija u Novom Sadu, uputio je Borislav Despotović.    
  • A*

    18.08.2019 07:34
    @A
    2/3 penzije dajete za kredit po sopstvenom izboru, a grad (poreski obveznici) vam je omogućio da se vozite sa godišnjom kartom za penzionere da bi otišli na festival (koji takođe finansiraju poreski obveznici).
    Šta više želite? Osim stolice?

    Poreski Obveznik
  • A

    17.08.2019 19:12
    A
    Već godinama mi se odbija 2/3 penzije za kredit, do centra sam stigla zahvaljujući godišnjoj karti za penzionere za prevoz, da bi me dotična gospođica slala u kafić ako nemogu da stjim, hvala gradu kako brine o svojim sugrađana.
  • vesela

    17.08.2019 15:23
    strongly enough
    ako treba any human to da samo gleda i odgleda, a pri tom nema stolicu, to onda predstavlja diskriminaciju građana "statisti stojećeg bioskopa". Veliki minus organizatorima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura