VIDEO: Deset razloga da posetite ovogodišnji Gradić fest

Gradić fest počeće u četvrtak, 29. avgusta u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave i trajaće do subote, 31. avgusta.
Ukoliko i dalje niste odlučili koji program ćete pratiti, donosimo vam 10 razloga zbog kojih morate posetiti ovogodišnji Gradić fest.
 
1. Otvaranje festivala i tradicionalna povorka - Velika Dixieland žurka
 
Dvadesete godine su godine džeza, čarlstona, prohibicije i pokreta za ženska prava. Tradicionalna povorka krenuće iz centra grada, a okupljanje na Trgu slobode počeće u 19:30 časova kada će zasvirati duvački orkestar Tinto Brass Band iz Italije. U povorci će učestvovati i Orquestra Criativa de Santa Maria da Feira iz Portugala, Music Art Project iz Srbije i BRUiTAL iz Belgije. Glavne muzičke zvezde večeri biće Belgrade Dixieland Orchestra, jedini orkestar ove vrste u zemlji koji će nastupiti u 21 čas na Velikoj bini festivala.
 
2. Artan Lili, Who See, Autopark i Gramophonedzie
 
Domaća selekcija ovogodišnjeg festivala donosi različite zvukove od džeza do elektropopa, a ove godine na glavnoj bini nastupiće beogradski noise-pop bend Artan Lili, rep sastav "Who See" iz Crne Gore, pioniri šugejza Autopark i Gramophonedzie.
 
3. Silent cinema kutak - Cinema city festival
 
Partnerski program Cinema City festivala na Gradić fest donosi pažljivo odabranu selekciju nemih filmova. Ovogodišnje selekcije su:
 
- Antologija sovjetske propagande u animiranim filmovima,
- Erotski filmovi snimljeni početkom 20. veka u Austriji, Francuskoj i SAD,
- Opus jednog od najpoznatijih japanskih majstora eksperimentalnog filma Toshija Matsumota,
- Opus legendarnog gruzijskog reditelja Sergeja Parajanova.
 
4. Terminal Music & Arts festival - Kablovi, Zagar, Mendel Collective
 
Veliko pojačanje Gradić festu ove godine dolazi iz Sombora. Terminal Music & Arts festival dopunio je muzički program ovogodišnjeg festa i selektovao izvođače Elektronski indi sastav iz Budimpešte Žagar, Mendel Collective iz Rumunije i Beogradski dvojac “Kablovi” koji čine MKDSL i bubnjar Peđa Milutinović.
 
5. PSB Cypher @Gradić fest
 
Na 19. Festivalu uličnih svirača - Gradić fest PSB (Pub Street Battle) organizuje veliki plesni šou u kojem će učestvovati dve plesne škole iz Novog Sada "Magic People" i "Groove", plesno udruženje "Miroslav Batak Mićko" iz Futoga, a iz Subotice stiže "Plesni Studio Style". 
 
 
 
6. Adam Ben Ezra
 
Na 19. Festival uličnih svirača - Gradić fest stiže Adam Ben Ezra. U Ezrinim rukama se kontrabas sa orkestarske margine izmešta ravno u centar. Adam Ben Ezra nastupiće 29. avgusta u 22:15 na Velikoj bini festivala.
 
7. BRUiTAL
 
Iza Bruital-a stoji grupa muzičara koji dolaze na 19. Festival uličnih svirača da svojim soničnim ritmovima protresu Gradić. Bruitalci uz pomoć bubnjeva i lo-fi zvučnika prave akustični noisy trans otvarajući potpuno nove zvučne pejzaže.
 
8.  Lepša Brena
 
Lepša Brena je muzički duo, osnovan u julu 2017. Bend čine reditelj i kompozitor Attili i arhitektica Višnja. Lepša Brena spaja arhitektonske ideje, inspiracije, probleme i pojave sa indie elektro pop muzikom i tako nastaje specifičan muzički žanr: arhi(tektonski) pop. Lepša Brena će nastupiti prvi dan festivala na Punktu 2 - Štrosmajerova u 21 čas.
 
 
 
9. Fruškać departman za hedonizam
 
Ulica zanatskog piva je ponovo na Gradić festu, kao i food korner.
 
10. MECHANIX & Bike Park Bukovac
 
Bike Park Bukovac zajedno sa Mechanix trening centrom za alternativne sportovedonose BMX show-off. U subotu 31. avgusta od 20 časova na livadici iza kapije, moći ćete da provozate BMX i dobijete mali uvid u BMX priču koju ova ekipa gaji i voli. 
 
Ceo program Gradić festa i Festivala ulicčnih svirača možete pronaći OVDE.
 
  • nik

    29.08.2019 13:04
    preskok
    E baš ću da ga preskočim......
  • lecce

    28.08.2019 11:50
    11. Okac

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura