FOTO: Festival uličnih svirača otvoren u duhu "Diksilenda"

Ovogodišnji Festival uličnih svirača počeo je povorkom, koja je sa Trga slobode u 20 časova krenula ka Podgrađu Petrovaradinske tvrđave.
FOTO: Festival uličnih svirača otvoren u duhu "Diksilenda"
Foto: 021.rs
Okupljanje na Trgu slobode počelo je u 19 i 30, i to u duhu dvadesetih godina, džeza, čarlstona, prohibicije i pokreta za ženska prava. 
 
Na trgu je zasvirao duvački orkestar Tinto Brass Band iz Italije, a u povorci su učestvovali i Orquestra Criativa de Santa Maria da Feira iz Portugala, Music Art Project iz Srbije i BRUiTAL iz Belgije. 
 
Glavne muzičke zvezde večeri su Belgrade Dixieland Orchestra, jedini orkestar ove vrste u zemlji koji nastupa u 21 čas na Velikoj bini festivala.
 
Više o programu festivala narednih dana u našem tekstu OVDE.
 
  • LOL

    30.08.2019 10:02
    Prelepo kao i svake godine, mozda za nijansu manje izvodjaca nego prosle ali je kvalitet izvodjaca bio za svaku pohvalu. Uzivali su i mladi i stari maksimalno. Sve pohvale i za zatvaranje gradica, cekamo dan kada ce najzad trajno zabraniti saobracaj u gradicu.
  • high ISO

    30.08.2019 09:38
    Davno bilo kada je ovo licilo na nesto. Sad je to festival ulicnih smaraca. Sto mu dodje da ste stvarno antitalentovana nacija,
  • Sale

    30.08.2019 07:31
    Festival uličnih svirača sa dve BINE. Em je program loš, em je malo izvođača, em nije više autentičan. S obzirom na sve ovo, poseta im je i više nego odlična, ali neće trajati doveka jer ljudi nema šta da čuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura