Sto karlovačkih đaka u petak recituje poeziju Miloša Crnjanskog kod Brankovog groba

Sto učenika Karlovačke gimnazije učestvovaće u petak, 27. septembra u obeležavanju 100 godina od izlaska iz štampe "Lirike Itake", zbirke poezije Miloša Crnjaskog, koja se smatra prelomnim delom srpske književnosti.
Sto karlovačkih đaka u petak recituje poeziju Miloša Crnjanskog kod Brankovog groba
Foto: 021.rs
Karlovački đaci će na Stražilovu tačno 100 minuta recitovati stihove Crnjanskog, kako iz "Lirike Itake", tako i iz poeme "Stražilovo", posvećene Branku Radičeviću, najpoznatijem karlovačkom đaku. 
 
Obeležavanje stogodišnjice Crnjanskog organizuje Karlovačka gimnazija pod pokroviteljstvom Opštine Sremski Karlovci. I to će biti jedini zvanični program u Srbiji koji će se prirediti povodom ovog važnog jubileja za srpsku kulturu. 
 
Recitatorski omaž Crnjanskom održaće se u petak kod Brankovog čardaka, kod Brankovog spomenika. 
 
Obeležavanju će prisustvovati predsednik opštine Sremski Karlovci Nenad Milenković i direktor Karlovačke gimnazije Radovan Kovačević.
 
Program će početi u 13 časova.
  • Pravdoljub

    28.09.2019 17:29
    Dakle, bliže se izbori!
    Kompletnu vest zasenila je poslednja rečenica u kojoj se kaže kako će onaj protiv koga je podneta krivična prijava i još bezbroj prekršajnih (Državna revizorska komisija) prisustvovati pesničkom hepeningu. Samo za spornih 30 miliona dinara, koliko je čudnovato isparilo 2017. godine, moglo se urediti tri ovakva Stražilova. Ukratko, zloupotreba dece i dobre ideje baš sada uoči izbora! Ali, srećom, kasno junačina na Stražilovo stiže...
  • Ferro

    27.09.2019 13:34
    Balkanski špijun
    Udruženje biciklista našeg malog mesta , u subotu organizuje lov na patke... :)
    Šala , naravno. Podržavam u potpunosti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura