Počinju programi za decu u Galeriji Matice srpske, za mališane i simbolični pokloni

Oktobar je mesec u kojem počinju novi edukativni programi sa decu u Galeriji Matice srpske, a osim za decu koja pohađaju vrtiće, ustanova kulture je otvorena i za sve roditelje i njihove mališane.
Počinju programi za decu u Galeriji Matice srpske, za mališane i simbolični pokloni
Foto: 021.rs
Naime, u Galeriji Matice srpske program za najmlađe počinje Dečjom nedeljom, manifestacijom koja se obeležava u čitavom gradu, pa i u ustanovama kulture, a tim povodom će svi roditelji sa decom od 5. do 13. oktobra moći besplatno da posete Galeriju i uživaju u umetničkim delima. 
 
 
Prema rečima upravnice Galerije Matice srpske dr Tijane Palkovljević Bugarski, svako dete koje u ovom periodu poseti Galeriju, na poklon dobija knjižicu u izdanju ustanove po izboru, a iz publikacije "Moja Galerija". U ponudi će biti još zanimljivog sadržaja za najmlađe.
 
"Tradicionalno, iz godine u godinu sa Predškolskom ustanovom 'Radosno detinjstvo', priređujemo edukativne programe namenjene pre svega predškolcima i u okviru kojih kroz našu galeriju prođe između 4.000 i 5.000 dece - trudimo se da to budu sva deca predškolskog uzrasta iz ove ustanove, a tu ima dece i iz drugih ustanova. Trudimo se da svako ko uđe u Galeriju zna šta se u njoj nalazi, da zna koliko je umetnost koja se kod nas nalazi važna, višeslojna i interesantna za različite uzraste. Ove godine družimo se na temu 'Moja umetnička avantura', putujemo sa decom i sa našim slikarima iz prošlih vremena kroz one evropske prestonice u kojima su oni boravili i u kojima su živeli, pričamo o hrani koju su jeli, o znamenitim mestima koje su posećivali i na taj način razvijamo kod dece osećaj za mnogo širi svet. U tom duhu smo ove godine preveli našu publikaciju iz serije 'Moja galerija' na engleski i francuski jezik, u saradnji sa školom stranih jezika 'Soho' i Francuskim institutom", poručila je Palkovljević Bugarski.
 
 
U Galeriji se nastavljaju i radionice za decu svake subote, a na temu fotografije i stvaralaštva Feliksa Nadara.
 
Rukovoditeljka pedagoško-psihološkog odeljenja Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo" Svetlana Dragutinović poručila je da se nada zajedničkoj saradnji sa Galerijom, a kako bi generacije dece prošle kroz ovu ustanovu i imale mogućnost da uživaju na drugačiji, ali opet na novosadski način.
 
V.d. načelnica Gradske uprave za kulturu Zorica Šijak navela je da se u Strategiji razvoja grada, kao bitna stavka, navodi i saradnja između obrazovnih ustanova i ustanova kulture, a jedan od najboljih početaka obrazovanja dece upravo je predškolska ustanova. Ona je najavila dalju podršku Grada ovakvim saradnjama i projektima namenjenim najmlađima.
 
 
Inače, u Galeriji Matice srpske uskoro se nastavljaju i sada već vrlo popularni koncerti klasične muzike za bebe, o čemu će više informacija biti dostupno za desetak dana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura