Bojanu Vasiću nagrada "Miroslav Antić" za najbolju zbirku pesama

Manifestacija "Antićevi dani", koja se održava 13. put, počinje u sredu, 11. marta, i trajaće do petka, 13. marta.
Bojanu Vasiću nagrada "Miroslav Antić" za najbolju zbirku pesama
Foto: Promo
U okviru manifestacije održaće se niz kulturnih programa posvećenih Miroslavu Antiću i njegovom stvaralaštvu, dok će se nagrada "Miroslav Antić", za najbolju zbirku pesama u 2019. godini, uručiti Bojanu Vasiću za knjigu "Toplo bilje".
 
Tokom trodnevnog programa, održaće se izložbe, radionice, književni programi i večeri, druženja sa decom, a u sredu, 11. marta, u Svečanoj sali Gradske kuće biće uručena nagrada "Miroslav Antić".
 
Govoreći o nagradi, predsedavajući tročlanog žirija i član Organizacionog odbora manifestacije Miroslav Radonjić obrazložio je jednoglasnu odluku.
 
"Bojan Vasić, jedan od predstavnika mlađeg pesničkog naraštaja, već potvrđen kao autor izrazito uspelih i zapaženih knjiga pesama, novom zbirkom širi prepoznatljiv poetički prostor, na suptilan način ostvarujući dosluh sa poezijom Miroslava Antića. Celovitošću i čvrstom kompozicijom, knjiga 'Toplo bilje' uvodi nas u tematski krug intimističkog, bliskog okruženja, posmatranog kao napetost između vegetativnog i mehanizovanog, pastoralnog i urbanog. Jezgrovite pesničke slike, floralne metafore, sveden pesnički jezik, tonska salivenost pesama, neke su od ključnih odlika ove knjige. Izmeštajući svakodnevno u ravan metafizičkog, Vasićeva pesnička reč istovremeno biva i svedočanstvo o potrebi za otklonom od površnosti zamorenog doba", istakao je Radonjić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Kultura