Zvezda ubedljiva protiv Vojvodine u derbiju kola

U derbi meču 18. kola fudbalske Superlige, Crvena zvezda je večeras u Beogradu savladala Vojvodinu sa 3:0.
U derbi meču 18. kola fudbalske Superlige, Crvena zvezda je večeras u Beogradu savladala Vojvodinu sa 3:0.

Utakmica na stadionu "Rajko Mitić" je bila prva zvanična utakmica od kada je nekadašnja Marakana promenila ime.

Oko 15.000 gledalaca nije dugo čekalo na prvi pogodak. Već u 5. minutu Ristić je idealno uposlio Kataija koji je zaobišao golmana gostiju i bio spreman da smesti loptu u gol, ali je ispred njega bio Parker koji je odlučio da šutira - iako je bio u ofsajdu. Sudije su ipak priznale pogodak, pa je Zvezda povela sa 1:0.

Samo tri minuta kasnije Vojvodina je mogla da izjednačei, nakon što je dobro šutirao Mijat Gaćinović iz slobodnog udarca, ali je Rajković izbacio loptu u korner. Novosađani su u prvih pola sata bili bolji i imali još jednu dobru šansu preko Ivanića.

Prednost domaćih ipak je uvećana u 34. minutu, a strelac je ponovo bio Parker. Stojanović je centrirao iz slobodnog udarca sa leve strane, Parker je pobegao ispred svog čuvara i glavom malo dotakao loptu, dovoljno da ona skrene u mrežu.

U nastavku je Vojvodina krenula ofanzivno, ali je već posle osam minuta igre nakon greške na sredini terena loptu uzeo Katai, povukao je napred, a zatim idealno uposlio Jovića koji je spretno smestio u mrežu. Posle toga Zvezda se povukla i prepustila gostima inicijativu što je rezultiralo i sa više šansi na obe strane, ali ipak sa nepromenjenim rezultatom meč priveden kraju.

U ostalim susretima: Donji Srem - Partizan 1:2, Čukarički - Borac 1:1, Radnički Niš - Jagodina 1:0, Mladost - Spartak 3:2, Rad - Voždovac 2:0 i Radnički 1923 - Novi Pazar 1:1. Sutra igraju OFK Beograd - Napredak.

Tabela: Partizan 43, Crvena zvezda 39, Čukarički 35, Vojvodina 33, Novi Pazar 24, OFK Beograd 23 (-1), itd. U narednom kolu Vojvodina će ugostiti Jagodinu.

  • Kokan

    08.03.2015 11:08
    DOO ...društvo sa ograničenom odgovornošću
    Sledi prodaja Gaćinovića i Babića u paketu za 1,5 milion evra, investicionom fondu. Biće parica da našminkani predsedničić odleti kod devojke na Floridu.
  • Neko iz mase

    08.03.2015 10:07
    "Zdrava, slaninarska priča"
    Kako ste sejali, tako i žanjete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.