FOTO: Goran Hadžić pratio utakmicu Vojvodina - Partizan

Derbi fudbalske Jelen Super lige Srbije između Vojvodine i Partizana u loži stadiona "Karađorđe" pratio je i haški optuženik Goran Hadžić.

Derbi fudbalske Jelen Super lige Srbije između Vojvodine i Partizana u loži stadiona "Karađorđe" pratio je i haški optuženik Goran Hadžić.

Na stadionu se pojavio u pratnji sina Srećka i posmatrao utakmicu u kojoj je Partizan pobedio Vošu sa 4:0.

Ovo je prvo javno pojavljivanje Hadžića od 22. aprila kada je, odlukom Međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu, pušten na privremenu slobodu zbog lečenja. Prema odluci Sudskog veća, Hadžić će morati da bude sve vreme u Novom Sadu, a policija ima obavezu da ga svakodnevno proverava da li poštuje sve postavljene uslove.

Goran Hadžić uhapšen je 2011. godine u okolini Novog Sada kao poslednji haški begunac i isporučen u Hag. On se u optužnici tereti za progon Hrvata na rasnoj, verskoj i političkoj osnovi, za istrebljenje, ubistva, nezakonito pritvaranje, mučenje, nečovječna dela, deportaciju i prisilno premeštanje u periodu od 1991 do 1993. godine u istočnoj Slavoniji i Kninskoj krajini.

Suđenje Hadžiću je u prekidu od oktobra 2014. godine, kada mu je pozlilo u sudskom pritvoru. Njemu je u novembru prošle godine dijagnostifikovan tumor na mozgu, pa je Žalbeno veće Haškog tribunala donelo odluku da bude privremeno pušten na kućno lečenje, gde će biti do kraja maja kada će mu biti nastavljeno suđenje pred Međunarodnim tribunalom.

  • Васета

    04.05.2015 13:31
    Да
    Кад не буде Горана Хаџића, хашка ложа остаће празна, НиколаНС ће седети у свечаној ложи Војводине, која ће тада наравно бити европски и светски првак, НИС ће бити највећа војвођанска фирма у којој ћемо сви бити саветници и имаћемо заслуге ничим изазвани, а на самрти ће бити сви они који нису и не мисле као ми.
  • Lala

    04.05.2015 08:55
    zar nije..
    na samrti??
  • 04.05.2015 08:34
    Više bi mu pristajale Haške svečane lože!
    terajte ga nazad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Sport

Voša izgubila od Čukaričkog

Fudbaleri Vojvodine izgubili su na svom terenu od ekipe Čukaričkog rezultatom 2:3 u 34. kolu Mocart Bet Superlige Srbije.