FOTO: Radovi na Trgu Republike

JP "Zavod za izgradnju grada" saopštio da radovi na uređenju Trga Republike teku planiranom dinamikom.

JP "Zavod za izgradnju grada" saopštio da radovi na uređenju Trga Republike teku planiranom dinamikom.

- Veliko mi je zadovoljstvo što radovi na uređenju Trga Republike već poprimaju obrise budućeg izgleda trga. Prati se planirana dinamika radova kako bi se ovaj veliki posao što pre završio - izjavio je direktor ZIG-a Goran Višnjić.

Dinamika izvođenja radova realizuje se fazno, kažu u ZIG-u, dodajući da prva faza podrazumeva radove od Jovine gimnazije do same pijace.

- Trenutno se rade iskopi i izrađuju tamponski slojevi, kao i armature i kalupi za žardinjere, ali se izvode i radovi na izgradnji kanalizacije za objekte same pijace. Po završetku betoniranja žardinjera pristupiće se završnim radovima na nivelaciji platoa i pripremnim radovima na podizanju ivičnjaka i popločavanju samog platoa. Time će se pristupiti izradi prvog dela pešačke zone od granitne kocke kao i popločavanju parkinga - navode u ovom preduzeću.

Kada se svi radovi završe započeće se sa drugom fazom radova koja podrazumeva ulazak u sam plato pijace, kao i radove na izgradnji preostalog dela kanalizacije i rekonstrukciji okolnih ulica (Miloša Bajića, deo Daničićeve i deo Žarka Vasiljevića).

- Konačno ćemo srediti ovaj nepravedno zanemaren prostor u strogom centru grada na najkvalitetniji mogući način, a Novosađani će dobiti lep i funkcionalan trg - navodi direktor ZIG-a.

Projekat uređenja Trga Republike podrazumeva parterno uređenje celog prostora, izgradnju privremenog parking prostora, hortikulturno uređenje, postavljanje novog urbanog mobilijara, javne rasvete, rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže i rekonstrukciju okolnih saobraćajnica.

Prema dogovoru sa JKP "Tržnica", nijednog momenta tokom izvođenja radova pijaca neće biti potpuno zatvorena za građane.

  • Toma

    23.03.2015 21:08
    235 dana
    za jedan trg im treba 8 meseci, jer rade nameštene firme sa 2,5 zaposlena.

    Zašto onda čudi bilo šta drugo u ovoj zemlji, počevši od stanja putnih površina do dinamike radova?
  • Šljivić

    23.03.2015 14:58
    Kako to , gle čuda, opet radove izvodi Put-invest.......Pitanje za sve
  • 23.03.2015 14:30
    To parce ce .ebavati koliko? Bruka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti