FOTO: Konačno popravljeno igralište u Limanskom parku

Nakon višemesečnih žalbi građana na stanje igrališta u Limanskom parku, čiji rekviziti su predstavljali opasnost po decu, danas je ovaj problem Novosađana delimično rešen.
Nakon višemesečnih žalbi građana na stanje igrališta u Limanskom parku, čiji rekviziti su predstavljali opasnost po decu, danas je ovaj problem Novosađana delimično rešen.

Uništene ljuljaške i klackalice, kućica za igru koja je puna smeća i napukli rekviziti bili su razlog nezadovoljstva mnogih roditelja koji su decu vodili na najposećenije dečje igralište.

Jedan od roditelja je i Viktor Lukač, koji za 021 kaže da je igralište puno opasnih mesta za mališane.

"Igralište je većim delom uništeno, ali pojedina mesta mogu direktno ugroziti život ili zdravlje dece", smatra Lukač.

Situaciju otežava činjenica da Grad još nije odabrao preduzeće nadležno za održavanje igrališta u Novom Sadu. Međutim, radnici "Zelenila" danas su izašli na teren i popravili tri uništene ljuljaške, s napomenom da to nije u njihovoj nadležnosti, ali da je "srećno detinjstvo novosadskih mališana najvažniji zadatak svih službi u gradu".

"Deca ne mogu da čekaju. Zato je "Gradsko zelenilo" o svom trošku popravilo ljuljaške na  igralištu, kako bi mališani iz okolnih zgrada mogli da uživaju u igri", navode iz ovog preduzeća.

Inače, preduzeće nadležno za popravku igrališta bira se putem tendera, a još nije poznato kada će biti raspisan. (Gorica Nikolin - gorica@021.rs)

  • Pedja

    15.06.2015 10:56
    osvetljenje
    Dovoljno je samo postaviti dva-tri reflektora ta osvetle igraliste i svi koji se tu okupljaju nocu ce automatski izgubiti interesovanje za bilo kakvo dalje okupljanje i zadrzavanje. Samim tim ce i svako igraliste mnogo duze trajati.
  • lanmi

    04.04.2015 09:00
    Igralište je bilo poklon!
    Na tom igralištu stoji tabla da je igralište donacija/poklon jedne organizacije. Znači, neko nam pokloni nešto, a mi nismo u stanju da mrdnemo prstom da se to ne raspadne.
  • korisnik

    03.04.2015 22:32
    ODRZAVANJE
    Da bi igralista bila lepa i funkcionalna neophodno je njihovo redovno odrzavanje. Ljudi pa na Strandu svaka ljuljaska skripi, usi otpadaju, nikome ne pada na pamet da to makar podmaze! Teretana na otvorenom kod becarca je raspadnuta! I nisu u pitanju vandali, najvecim delom to je od svakodnevne upotrebe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti