Bulevar Evrope bogatiji za 70 stabala

Članovi sva četiri novosadska Rotari kluba zasadili su danas 70 sadnica drveća na Bulevaru Evrope u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Gradsko zelenilo i time doprineli ozelenjavanju Novog Sada.
Članovi sva četiri novosadska Rotari kluba zasadili su danas 70 sadnica drveća na Bulevaru Evrope u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem Gradsko zelenilo i time doprineli ozelenjavanju Novog Sada.

Akcija "Svaki rotarijanac jedno drvo" organizovana je na inicijativu Rotari kluba Novi Sad-Alma Mons, a u njoj su učestvovali i članovi Rotari klubova Novi Sad-Dunav, Novi Sad i Novi Sad-Petrovaradin-Fruška gora.

Stabla su zasađena na delu Bulevara Evrope između Kornelija Stankovića i Rumenačkog puta. "Sadnja drveća glavni je imperativ Gradskog zelenila. Zato smo s oduševljenjem prihvatili inicijativu Rotari kluba. Naša zajednička akcija ima dvostruki karakter. Pored važnosti sadnje novog drveća, želimo da ukažemo na značaj saradnje s građanima Novog Sada. Samo ako svi zajedno učestvujemo u uređenju grada, vodimo računa o njegovom zelenilu, Novi Sad će biti bolje mesto za život – rekao je direktor "Zelenila" Aleksandar Bogdanović.

Gradsko zelenilo je u okviru redovnog ozelenjavanja i akcije pretvaranja divljih deponija, zapuštenih prostora i javnih površina koje nemaju namenu u parkovske površine tokom 2014. zasadilo više od 3.000 stabala na teritoriji grada i prigradskih naselja. U 2015. biće zasađeno još oko 3.000 novih sadnica, tako da će Novi Sad do kraja 2015. biti bogatiji za 6.000 stabala novog drveća.

"Želimo da Novi Sad ozeleni i da ponovo živimo u gradu koji je prepoznatljiv i po svojim drvoredima i parkovima", rekao je predsednik Rotari kluba Novi Sad-Alma Mons Rastko Ulić. Najavio je da će ova akcija postati tradicionalna svakog proleća i dodao da će iduće godine rotarijanci pozvati i ostale građane da im se pridruže.

  • Mira penzioner

    06.04.2015 12:32
    lepo što se novosadjani trude, da nam uepšaju naš bulevar evrpe. Samo bih zamolila naš mladji naraštaj da i oni to podrže i da ne skrnave to što je uradjeno.
    Jer to ostaje njima i njihovoj deci da u tome uživaju.
  • Lala 1

    06.04.2015 01:52
    Svaka cast...
    Svaka cast, samo napred...
  • Toma

    05.04.2015 19:39
    hm
    Podržavam sadnju drveća uvek.
    Da li su oni doduše posadili drveće na razdelno ostrvo?
    Da li ja to dobro vidim da ovo nije žbun nego baš drvo na ostrvu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti