Obeleženo 140 godina advokature u Vojvodini

Svečanom akademijom u pokrajinskoj skupštini, advokatska komora Vojvodine obeležila je 140 godina advokature u Vojvodini.
Svečanom akademijom u pokrajinskoj skupštini, advokatska komora Vojvodine obeležila je 140 godina advokature u Vojvodini.

Predsednik te nezavisne esnafske institucije Srđan Sikimić kazao je da je ponosan na istoriju komore i kaže da, uprkos nedavnom protestu advokata, komora funkcioniše savršeno neopterećena uticajem "sa strane".

Svečanoj akademiji prisustvovali su republički ombudsman, predstavnici Skupštine Vojvodine i Pokrajinske vlade kao i čelni ljudi svih advokatskih komora država bivše Jugoslavije koji su, tom prilikom, nagrađeni za svoj rad.

Pregovaračka poglavlja 23 i 24 čije je akcione planove premijer Aleksandar Vučić prošle sedmice predao evropskom komesaru Johanesu Hanu, odnose se na Reformu pravosuđa i osnovna prava, odnosno, pravdu, slobodu i bezbednost.

Predstavnici advokatskih komora Srbije i Vojvodine, kazali su za Radio-televiziju Vojvodine da advokatura nije učestvovala u izradi akcionog plana za poglavlje o reformi pravosuđa, osim generalnih primedbi koje su uputili na taj tekst.

Gosta svečane akademije, ombudsmana Sašu Jankovića, advokati su pozdravili gromoglasnim aplauzom. Janković je kazao da je osim nezadovoljavajućeg stanja ljudskih prava u Srbiji, sve više zamerki građana i na vladavinu prava i dostupnost pravdi što potvrđuje i podatak da je broj pritužbi u prva četiri meseca ove godine povećan za 66 procenata.

Iako nisu uključene u pripreme za pregovarački proces sa EU, Advokatske komore Srbije i Vojvodine pripremaju se za evropske tekovine, organizovanjem dodatnih obuka i evropskih licenci za mlade advokate. Ističu da je najvažniji cilj advokata da rade u interesu građana, neopterećeni bilo kakvom politikom.
  • pre

    16.05.2015 18:56
    140
    godina se u vojvodini placao porez,postenije,
  • NS

    16.05.2015 17:47
    Ako hoce da rade u interesu gradjana neka za pocetak pocnu da placaju porez umesto sto deci kupuju dzipove i prave male snobine!
  • 16.05.2015 16:32
    A od prava samo , p....!!!
    Jad beda i čemer ,krvopije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti