Milovančev mesečno zaradi 400.000 dinara

Dva novosadska funkcionera SNS-a zarađuju ekstremno velike plate uprkos obećanju vlasti da će svi morati da se odreknu duplih funkcija.
Dva novosadska funkcionera SNS-a zarađuju ekstremno velike plate uprkos obećanju vlasti da će svi morati da se odreknu duplih funkcija, saopštila je Nova stranka.

Oni navode da su po podacima iz registra Agencije za borbu protiv korupcije primanja Aleksandra Milovančeva po četiri osnova 397.930 dinara mesečno, a Đorđa Milićevića 259.270 dinara.

"Milovančev je šef odborničke grupe SNS-a u gradskoj Skupštini i po dva osnova prima 71.986 dinara. Ujedno je kao hirurg najkompetentniji da vodi Luku Novi Sad i tu kao direktor zarađuje 289.444 dinara. Naravno, svaki uspešan funkcioner mora biti i član nekog nadzornog odbora što je gospodin Milovančev u JS Slobodna carinska zona Novi Sad za nadoknadu od 36.500 dinara. Ako izuzmemo "siću" koju prima kao hirurg-profesor sve funkcije gospodinu Milovančevu ukupno donose 397.930 dinara mesečno", navode u Novoj stranci.

Oni su ujedno izneli podatke i za Đorđa Milićevića. "On je potpredsednik Skupštine Vojvodine i ta funkcija mu donosi 101.270 dinara mesečno. Pored toga stiže i da bude savetnik u Zavodu za izgradnju grada za 109.000 dinara. Kada se doda i "neizbežno" članstvo u NO Fonda za razvoj Vojvodine koje donosi 49.000 dinara, dolazimo do ukupnog mesečnog primanja od 259.270 dinara".

Kako navode, prošlo je devet meseci od kada je premijer obećao da će se  funkcioneri Srpske napredne stranke odreći duplih funkcija ili će u protivnom biti izbačeni iz stranke.

"To obećanje je naišlo na opšte odobravanje građana Srbije, ali se nije obistinilo. Najbolji primeri za to su Milovančev i Milićević. Na žalost građana, ova vlast niti ima etike, niti odgovornosti, a od principa samo onaj "laži i odlaži". Novosadski odbor Nove stranke poziva vladajuću stranku da bar, pod teretom istine i pruženih dokaza, ispuni i najmanje dato obećanje i pomenute funkcionere isključi iz članstva", poručuju iz partije Zorana Živkovića.

  • 18.05.2015 15:56
    Naprednjacki vrhunac je Ivana Olujic Oluja pevaljka koja je bila u zatvoru.
    Vucevicu placi
  • Gajli

    18.05.2015 15:54
    Bocara Mia i Cvija kao ponos naprednjacki maznjavaju pare od clanova koji im daju kesh dok ti isti sns odbornici na posao krocili nisu. Bocara u toplanu dosao nijednom a Cvija ne znam di je zig
  • Letica

    18.05.2015 15:51
    Sns odbornice Mia, Dina, Cvija i Maleticka kao i odbornici Kresoje, Bocara i resto naprednjaka u skupstini grada ne idu na posao vec 2 godine

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti