FOTO: Novosađanin masterirao u 71. godini

Na Fakultetu za sport i turizam iz Novog Sada, danas je u 71. godini života, Đorđe Žikić iz Novog Sada, odbranio svoj master rad.

Na Fakultetu za sport i turizam iz Novog Sada, danas je u 71. godini života, Đorđe Žikić iz Novog Sada, odbranio svoj master rad.

Ovaj verovatno najstariji masterand u zemlji, a moguće i na Balkanu, odbranio je master rad na temu "Maksimalna potrošnja kiseonika kao pokazatelj aktivnog životnog stila osoba treće životne dobi".

"Đorđe Žikić je dokazao da godine nisu prepreka za obrazovanje i usavršavanje u oblasti koja ga je oduvek zanimala. U 71. godini odbranio je master rad na na našem fakultetu. Uz nesebičnu podršku kolega i zaposlenih na Fakultetu za sport i turizam, ali i zahvaljujući svom trudu i zalaganju, ostvario je odličan prosek i završio studije u roku", kažu sa ovog novosadskog fakulteta.

Đorđe je nastavnik tehničkog obrazovanja u penziji. Osnovne studije na studijskom programu Fizičko vaspitanje i sport upisao je 2008. godine, a master studije 2011. godine. Osim što je zaljubljenik u sport, dugogodišnji hobiji su mu joga i slikarstvo.
Nakon završetka master studija namerava da nastavi sa usvršavanjem. (Gordana Ćosić)

  • 01.06.2015 13:52
    Bravo za gospodina Žikića. Umesto da mrsomudi na stazi za šetanje ( često čujem penzionere kako bistre politiku ) uzeo čovek stav u svoje ruke,čitao, pisao, učio i odbranio master.
    Od bavljenja politikom korist imaju samo političari.
  • sin Dragan

    19.05.2015 20:04
    iskreno mu
    čestita akademik Šugić ing. Vladimir vodovodski.
  • 19.05.2015 16:34
    polozio osnovne studije od 4 godine, za 3 godine? 2008-2011

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti