Emina Elor najbolja u Smederevu

Glumica Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz, Emina Elor, proglašena je za najbolju glumicu Tvrđava teatra koji je održan u Smederevu.

Glumica Novosadskog pozorišta/Ujvideki szinhaz, Emina Elor, proglašena je za najbolju glumicu Tvrđava teatra koji je održan u Smederevu.

Nagrada joj je pripala za ulogu Lucifera u predstavi "Čovekova tragedija" Imrea Madača, u režiji Kokana Mladenovića. Predsednica žirija bila je glumica Đurđija Cvetić, a članovi rediteljka Ljiljana Todorović i kritičar i dramaturg Marko Botić.

U obrazloženju žirija stoji da se Emina Elor "hrabro uhvatila u koštac s jednim od najtežih zadataka u mađarskoj dramskoj književnosti, zaigrano i vešto tumačeći Lucifera. Svojim energičnim nastupom davala je ritam maštovito koreografiranoj predstavi, neprestano se opirući ponavljanju istih glumačkih rešenja".

"Njen Lucifer nije šablonizirani zlikovac, već višedimenzionalni karakter čiji je ironijski odmak često spasonosno razblaživao smrtnu ozbiljnost starinskog Madačevog izvornika. Erotičan, ali ne i vulgaran, arhetipski mišljen, ali bez opštih mesta u izvodjenju, Lucifer Emine Elor nametnuo se kao najbolja uloga u vrlo dobroj predstavi Novosadskog pozorišta, ali i kao najzapaženija ženska uloga celokupnog festivala", istakao je žiri.

Na zatvaranju festivala, u čast nagradjenih, ansambl Novosadskog pozorišta izveo je "San letnje noći".

  • ns adjanin

    23.08.2010 07:55
    bravoo
    Čestitam. Iako to mnogi ne znaju, to je sjajno pozorište i još bolji glumci. Još jednom BRAVO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti