Zoohigijena: Ne učestvujemo u krijumčarenju pasa

"Zoohigijena" demantovala je danas da učestvuje u prodaji pasa u inostranstvu.
"Zoohigijena" demantovala je danas da učestvuje u prodaji pasa u inostranstvu.

"Odgovorno tvrdim da JKP Zoohigijena i veterina ni na koji način nije umešana u bilo kakav legalan, a kamoli ilegalan transport i prodaju pasa u inostranstvu", navodi se u saopštenju koje je potpisao direktor tog preduzeća Aleksandar Bursać. On je optužio predsednicu Link plusa Natašu Vukmirović da se služi "klasičnim spinovanjem i obmanjivanjem" građana.

Organizacija Link plus iz Beograda saopštila je juče da će podneti prijave veterinarskoj inspekciji i policiji jer postoje indicije da pojedini rasni psi iz prihvatilišta u Novom Sadu na nezakonit način završavaju u inostranstvu.

Link plus je saopštio da su do sada u inostranstvu udomljene mnoge doge i stafordi iz novosadskog prihvatilišta kojim rukovodi "Zoohigijena". Ta organizacija je navela da psi nisu mogli da napuste Srbiju na zakonit način.

Link plus je dodao da organizacija iz Nemačke koja navodno udomljava pse iz novosadskog prihvatilišta, na svom sajtu prikazuje i pse s bodljikavim ogrlicama, što asocira na njihovo zlostavljanje. Dodali su da postoje sumnje da je i rasna keruša kojoj su nadležni u "Zoohigijeni" prvo dali ime "Kokainka", pa je posle protesta javnosti nazvali "Nađa" takođe prokrijumčarena u Nemačku.

  • NB

    05.09.2015 05:57
    ?
    Pa dobro... A sto ne kaze gde je Nadja?
  • -

    04.09.2015 22:43
    ++
    Jooj, ajde neka beograđani gledaju u svoju avliju
  • sve za kintu

    04.09.2015 21:33
    nesto mi mirise ovde da se ova natasa trza zbog kinte, cini mi se da se novosadske i beogradske nvo gloze oko ppozicija u jhavnokomunalnoj firmi i sponzorstava, kucici su kolateralna steta

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti