Galenska laboratorija s prirodnim proizvodima uskoro u Veterniku

Galenska laboratorija, koja će proizvoditi domaće preparate i rastvore, ali i kozmetiku, uskoro će početi sa radom u Veterniku.
Galenska laboratorija, koja će proizvoditi domaće preparate i rastvore, ali i kozmetiku, uskoro će početi sa radom u Veterniku.

Čeka se jedino dozvola Ministarstva zdravlja o ispunjenju uslova, a oprema je već postavljena i najstroži evropski standardi po pitanju ventilacije, grejanja i prečišćavanja vode su ispunjeni.

Ovi proizvodi, osim što su prirodni, biće jeftiniji od fabričkih.

Prema rečima šefa Galenske laboratorije Maje Kvrgić, u Galenskoj laboratoriji izrađivaće se polučvrsti preparati i rastvori, kao što su hidrogen, alkohol, rivanol, borna kiselina i sirupi, a vremenom će paleta proizvoda biti proširena i na druge farmaceutske, kao i kozmetičke preparate.

Za adaptaciju ovog prostora u delatnosti Apoteke Novi Sad, koja je okončana kroz četiri faze izgradnje, iz budžeta Grada Novog Sada izdvojeno je oko 20 miliona dinara.

Opremanje poslovnih prostorija Galenske laboratorije u Veterniku je nastavak započetih aktivnosti u prethodnom periodu i odnosi se na nabavku procesne opreme, laboratorijskog nameštaja i medicinske opreme, a za ovu namenu iz budžeta Grada izdvojeno je 18 miliona dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti