Agenda 21 za kulturnu strategiju Novog Sada

Novi Sad je usvojio Agendu 21 za kulturu, dokument koj bi trebalo da bliže definiše kulturnu strategiju Grada, potvrdio je za Radio 021 član Gradskog veća za kulturu, Andrej Bursać.
Novi Sad je usvojio Agendu 21 za kulturu, dokument koj bi trebalo da bliže definiše kulturnu strategiju Grada, potvrdio je za Radio 021 član Gradskog veća za kulturu, Andrej Bursać.

On agendu vidi i kao jedno od mogućih rešenja za konflikte koji se nekoliko godina ponavljaju između različitih kulturnih organizacija i gradske uprave. Agenda 21 između ostalog podrazumeva podsticanje razvoja kulture uz što veće učešće građana i lokalne samouprave, finansiranje različitih kulturnih organizacija i intenzivnu međunarodnu saradnju.

"Ovo su ti okviri, ja verujem da će se i oni koji su bili nezadovoljni zbog bilo čega, prepoznati u ovom dokumentu, koji sadrži upravo sve ono o čemu govorimo mi, ali o čemo govore i oni, pa se sada saglasje nalazi i kroz tu agendu", rekao je on. Kako Bursać kaže, Agenda 21 će se sprovoditi postupno, s obzirom na budžetske mogućnosti grada, a ovaj dokument će u narednom periodu biti detaljnije predstavljen javnosti.

Agenda 21 za kulturu dostupna je na sajtu www.agenda21culture.net.

  • vegan

    28.09.2010 09:26
    Recnik pojmova
    Otkad je pa netransparentno koriscenje novca poreskih obveznika "konflikt"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti