Sindikat Visoke poslovne škole: Ne učestvujemo ni u kakvom protestu

Iz sindikalne organizacije Visoke poslovne škole saopštili su da "predstavnici sindikata ne učestvuju ni u kakvom protestu".
"Pretnja i ucena zaposlenima od strane smenjene direktorice, kao i najava o dodeli bodova studentima koji budu učestvovali u protestu, najviši su oblik manipulacije i dodatna potvrda kvalifikacije Vlade Vojvodine da je u pitanju ponašanje nedostojno visokog obrazovanja", stoji u saopštenju sindikata.
 
Dodaje se da "zaposleni i studenti škole spremno očekuju imenovanu vd upravu i pružaju podršku, kako bi što pre povratili mogućnost upisa na račun budžeta i omogućili nesmetan upis budućih studenata".
 
Prethodno je, u saopštenju potpisanom sa Uprava škole, najavljeno da će studenti i zaposleni u Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u sredu, 20. aprila, protestovati ispred zgrade Vlade Vojvodine zbog, kako je navedeno, "nezakonite i protivustavne odluke da se smeni direktorka te ustanove Dragica Tomić".
 
Podsetimo, Vlada Vojvodine pre nedelju dana smenila je Dragicu Tomić sa mesta direktorke i na mesto vršioca dužnosti direktora postavila Patrika Drida, profesora na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, inače do sada predstavnika osnivača u Savetu Visoke poslovne škole. Samo nekoliko sati pre sednice Vlade na kojoj je smenjena, Dragica Tomić je ponovo izabrana na mesto direktora škole, po proceduri koja je odlukom Agencije dokazano nelegalna. Ona, s druge strane, tvrdi da je Pokrajinska vlada prekršila Ustav, Zakon o visokom obrazovanju i autonomiju visokog obrazovanja. 
 
Podsetimo još da bračni par Radovan i Dragica Tomić vlada Visokom poslovnom školom i smenjuje se na najvišim funkcijama već punih 16 godina. Protiv njih je do sada podneto više od 40 prekršajnih prijava. APV je Tužilaštvu podneo i krivičnu prijavu oktobra 2015. godine, ali ona do dana današnjeg nije procesuirana.
 
Autor: 021
  • studentkinja

    20.04.2016 09:19
    sa dobrim nogama
    @student

    A zašto prepošteni Tomić nije sankcionisao tu prodaju knjiga, kada je bio nadređen i imao moć da tome stane na put ?
  • Student

    19.04.2016 23:52
    Ispucao budžet
    Pokrajnski sekretar u odlasku sa vlasti obećava vraćanje budžeta????? Ahahahahahah.
    I to sindikalcu prof. Pavloviću koji je ucenjivao i manipulisao sa njegovom knjigom. Jer ko ne kupi ne može da položi predmet. Strašno. Ja vidim da se ovde sad udružuju i kurta i murta jer im je žao što očigledno više nisu mogli da prodaju svoje interese po školi...nego samo Tomići.
  • Tako_je

    19.04.2016 23:19
    Konacno neko da se seti da okonca tiraniju ovih Tomica. Nadam se sada da ce se predmet Preduzetnistvo koji je drzala doticna Tomicka mnogo lakse polagati. Ajoj cekaj, pa sta ja lupam. Naravno da nece, jer ce sve studente preuzeti Leonard Salaji. Studenti, sta da vam kazem, ucite do zadnje tacke, od reci do reci, mozda tako imate nekakve sanse da polozite... Srecno, jer trebace vam puno srece! I da, najbitniji savet, pisite latinicom, ako zelite da imate barem neke sanse da prodjete!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti