Novi Sad uskoro dobija Kongresni biro?

Prezentaciju Kongresnog biroa Srbije u četvrtak 7. oktobra organizuje Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu.
Prezentaciju Kongresnog biroa Srbije u četvrtak 7. oktobra organizuje Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo Prirodno matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Očekuje se da će rezultat tog sastanka biti formiranje lokalne kancelarije Biroa. Zadatak ovog, kako na fakultetu kažu "odeljenja" Turističke organizacije grada biće da dovede buduće investitore, zvaničnike, čime bi se razvio i kongresni turizam, kaže Igor Stamenković sa Prirodno matematičkog fakulteta.

"I u tom smislu bi pokušali da celu akademsku mrežu, sve profesore koji su članovi nekih evropskih ili svetskih asocijacija animiramo. Tako da ubuduće kada prave neke velike kongrese ili konferencije to isključivo rade uz podršku Kongresnog biroa, čime bi privukli veći broj delegata", najavljuje Stamenković za Radio 021.

Magistar sa Prirodno matematičkog fakulteta kaže da bi se za to koristili svi raspoloživi kapaciteti kao što su na primer Master centar i Spens, a ne samo prostor na Univerzitetu.

Kongresni biro u Beogradu postoji od 2007. godine. Do sada je uspeo da Srbiju, kao kongresnu destinaciju, pozicionira na 51. mesto u svetu, što predstavlja značajan pomak u odnosu na prvobitno 77. mesto. Ukoliko se otvori i u Novom Sadu, na Univerzitetu ocenjuju da će biti jedna od najznačajnijih institucija za privredni razvoj grada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti