Raskrsnica kod fakulteta čeka most

Raskrsnica Bulavara Cara Lazara i ulice Stevana Musića, koja već duže vreme predstavlja problem za vozače, neće u skorije vreme dobiti semafor.    

Raskrsnica Bulavara Cara Lazara i ulice Stevana Musića, koja već duže vreme predstavlja problem za vozače, neće u skorije vreme dobiti semafor, kaže za 021 Mitar Bogdanović iz Zavoda za izgradnju grada.

Prema njegovim rečima, rešenje za raskrnicu koja zadaje glavobolje Novosađanima će čekati dok se ne završi izgradnja mosta preko stubova Franca Jozefa, kad bi trebala da dobije semafor ili kružni tok. "Nažalost, ova raskrnica je problem već dugi niz godina, ali ništa ne možemo da uradimo dok se ne završi nacrt izgradnje mosta. Idejno rešenje je urađeno, međutim, rešavanje ovog problema će biti na dnevnom redu tek kad se bude izgradio novi most", kaže naš sagovornik.

U neposrednoj blizini ove raskrnice nalazi se semafor, međutim, prema Bogdanovićevim rečima, on predstavlja samo svetlosnu signalizaciju rampe za parking koji se nalazi ispred Poljoprivrednog fakulteta.

 

  • Srki

    06.11.2010 00:01
    Meni je inace muka od silnih semafora po NS. Prosecna brzina vozila mi je oko 30-35 km/h u gradu, bez obzira da li izmedju semafora vozim 50km/h ili vise. Na pojedinim relacijama dugackim 2-3 km postoji i po 7 semafora i ponekad mi je i lakse i brze voziti i duzim putem koji ima manje semafora. Resenje(privremeno) za ovu raskrsnicu je dozvoliti skretanje samo desno iz obe ulice. Kada neko ide sa filozofskog faksa, neka ide desno u Cara Lazara, pa levo u Radnicku, Stevana Musica. Brze ce sigurno stici nego da ceka ukljucenje levo u Cara Lazara ili pravo u Stevana Musica! Dobar primer je Hadzi Ruvimova ulica, gde su presecene ulice Veselina Maslese i Dr.Kasapinovica i npr. novi Bulevar Evrope.Samo bi falilo da su i tu postavili semafore!!!
  • Jogi Letač

    05.11.2010 16:52
    Izgovor im je, mislim nemam reči ... Onaj most na stubovima Franca Jozefa će biti nikad, a možda ni posle. Kao da je velika filozofija staviti četiri semafora i povezati ih na sistem. Pa kad se (ako se ikad) ono bude gradilo, da se prepravi, za jedno 10 godina ovi semafori će se u potpunosti amortizovati. Za kaznu bi naterao nadležne da se svakog dana moraju uključiti iz Đinđićeve na Bulevar C. Lazara skretanjem ulevo jedno 10 puta u vreme popodnevnog špica. Za tri dana bi nikao novi semafor.
  • sosa

    05.11.2010 15:58
    ranije su se ljudi nekako jos i snalazili uplivavali a sad je cep od ulivanja iz Fruskogoske na Bulevar
    genije koji je resio relativnu guzvu je sad napravio definitivnu guzvu i zakrcenje
    nek se usudi da onuda prodje u periodu 7:50 i 8:00

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti