Upola manje novca za doček

Gradonačelnik Igor Pavličić danas je izjavio da nije tajna ko će organizovati doček Nove godine na Trgu slobode potvrdivši da će to biti Kulturni centar, ali za duplo manje para od prvobitno predviđene sume.

Gradonačelnik Igor Pavličić danas je izjavio da nije tajna ko će organizovati doček Nove godine na Trgu slobode potvrdivši da će to biti Kulturni centar, ali za duplo manje para od prvobitno predviđene sume. Ipak, nije želeo da kaže ko će nastupati.

"Sve je definisano, znamo ko su izvođači i za nekoliko dana ćemo objaviti njihova imena", rekao je on.

Međutim, Nacionalni građanski danas piše da bi se na Trgu u najluđoj noći mogli naći Van Gog, Cveta Majtanović, Frajle i didžejevi. Gradska odluka o organizaciji dočeka, otkriva gradonačelnik, tiče se rasporeda posla između javnih preduzeća.

"Sada će to, gradskom odlukom biti definisano šta je čiji posao - kada "Čistoća" treba da počisti, kada "Stan" treba da postavi ukrase, kada da ih skine. Želimo da utvrdimo svačiju odgovornost, da ne bi morao Kulturni centar kao organizator da zasebno zove i okuplja preduzeća", rekao je on.

Iako je Savet za komunalne delatnosti trebalo da raspravlja danas o ovoj tački, ona je povučena s dnevnog reda. Obrazloženje je bilo da članovima Saveta nije dostavljen materijal s podacima na osnovu kojih bi mogli da raspravljaju o organizovanju slavlja.

Podsetimo, u Kulturnom centru su nedavno porekli da je taj posao dodeljen njima, iako je prvobitno najavljeno da će oni i ove godine biti zaduženi za organizaciju. Međutim, u gradskoj kući tvrde da je u pitanju nesporazum.

Trzavice i prošle godine

Prošlogodišnja organizacija Nove godine takođe je prošla uz trzavice, kada je posao obezbeđenja bez tendera poveren agenciji "Sejf", koja je uslugu nameravala da naplati 4,5 miliona. U tu uslugu bile su uračunate stavke poput ograda, stolova za pretres, koje inače Grad sam obezbeđuje.

Ista agencija je te godine bila zadužena za obezbeđenje na festivalima "Exit" i "Cinema City", a menadžer Exit festivala, Bojan Bošković, rekao je da je prilikom organizacije Nove godine radio kao konsultant i predlagač. Nakon što su brojni mediji postavili pitanje zbog čega je odabrana najskuplja ponuda, posao je samo par dana uoči slavlja poveren agenciji "Bins", što je koštalo 2,8 miliona dinara. (A.F.)

  • aNoNiMuS

    25.11.2010 10:25
    Nek daju da "Lisje" organizuje koncert.Oni bi doveli Ramonse.
  • rekeativac sa Keja...

    25.11.2010 08:57
    Dosta jeftinog populizma !!!
    Ne znam stvarno šta treba da se desi, pa da se dozovemo pameti. Bankrot smo ljudi a mi i dalje trošimo novac na ovakve manifestacije,gluposti tj. punimo nekome džepove, novcem kojeg nemamo. Mesto organizacije dočeka, predlažem gospodi na vlasti da kupe 20-tak brezovih metli i da zaposle isto toliko ljudi, kako bi bar malko omeli i očistili grad.Ovoliko prljavštine i smeća ...užas. Ovo nikad nije bilo. A mi raspravljamo o dočeku nove godine. Gospodo novinari, molim Vas, uozbiljite se,ogromna odgovornost je na Vama. Ako Vi ne pritisnete političare, ko će drugi ??? Hvala.
  • Kokoda

    24.11.2010 18:52
    A ko ce raditi ozvucenje ??
    Pa naravno, Sreten Kovacevic, ko bi drugi, on ima najjacu vezu u gradskoj kuci. Pogledajte raspravu na http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Tuzbom-protiv-Pekinske-patke.html
    vrlo interesantno. A ja se slazem sa Goranom, nikad nije bio problem da se snadjes 'gde za novaka'. To su velike pare za 'razbibrigu' nek se to uplati nezbrinutoj deci, decijem selu, decijoj bolnici i slicnim ustanovama a mi cemo se vec snaci nekako i bez njihovog programa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti