Ništa od sporazuma Dnevnika i VAC-a

Član direktorijuma medijske kompanije VAC Peter Lange, odbio je da potpiše ugovor sa Dnevnik holdingom, prema kojem bi njegova firma poklonila radnicima svoj celokupni udeo od 55 odsto u Dnevnik Vojvodina presu.
Član direktorijuma medijske kompanije VAC Peter Lange, odbio je da potpiše ugovor sa Dnevnik holdingom, prema kojem bi njegova firma poklonila radnicima svoj celokupni udeo od 55 odsto u Dnevnik Vojvodina presu.

On je rekao da je direktorica Jasmina Mašulović pokušala da umanji vrednost ugovora na štetu  novinara, a u korist Holdinga. Lange tvrdi da je Mašulovićeva insistirala da se od VAC-ovog uloga 46 odsto prenese na novinare a preostalih 56 odsto na Holding. ''To nismo prihvatili, jer je skandalozno, pa očekujemo da se do kraja nedelje oglasi Vlada Vojvodine. Tražimo  da nam vlada objasni zašto njeni organi ne izvršavaju njene odluke'', dodao je Lange.

Mašulovićeva pak kaže da se Dnevnik holding  umanjenjem kapitala zaposlenima rukovodio zbog činjenice da je Agencija za privatizaciju odbila ponudu o poklonu VAC-a. Ona tvrdi da je jedini zakonski način da se taj poklon prihvati da većinski vlasnik Dnevnik Vojvodina presa bude holding a ne zaposleni.

Ipak, ako je tako, postavlja se pitanje zašto je Vlada Vojvodine prihvatila predlog nemačke kuće, a da se nije pre toga konsultovala sa pravnicima ili Agencijom za privatizaciju.

  • Zorg

    08.12.2010 07:30
    Ipak, ako je tako...
    "...postavlja se pitanje zašto je Vlada Vojvodine prihvatila predlog nemačke kuće, a da se nije pre toga konsultovala sa pravnicima ili Agencijom za privatizaciju."

    Odgovor je krajnje jednostavan: zato sto u Vladi Vojvodine -- cast izuzecima -- sedi masa neznalica, nesposobnjakovica i poluinteligenata. Ah, ali u kojem to drzavnom organu u zemlji Srbiji nije tako? O potencijalnom unapred dogovorenom "muljingu" izmedju Vlade APV i WAZ-a i da ne govorimo...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti