Potpisi podrške smenjenom Draganu Kojiću

U novosadskoj antikvarnoj knjižari "Orfelin" počelo je prikupljanje potpisa građana za peticiju podrške bivšem direktoru Gradske biblioteke Draganu Kojiću.
U novosadskoj antikvarnoj knjižari "Orfelin" počelo je prikupljanje potpisa građana za peticiju podrške bivšem direktoru Gradske biblioteke Draganu Kojiću.

"Neprimerena i nezapamćena inicijativa Skupštine grada za protivzakonitu smenu direktora Gradske biblioteke uticala je na nas, dole potpisane, da pokrenemo peticiju protiv tog sramnog čina", navedeno je u saopštenju. Među potpisnicima su Čedomir Popov, Raša Popov, Draško Ređep, Nenad Šaponja, Pero Zubac, Gordana Đurđević Dimić, Danica Vujkov, Đorđe Randelj, Voja Soldatović i drugi.

U saopštenju koje su potpisali izdavači Zoran Kolundžija i Sima Matić, istaknuto je da se veliki broj Novosađana javljao putem mejla, telefonom ili su lično došli kako bi naveli svoje stavove "podrške peticiji". "Mi ne želimo nikoga da vređamo, ne dozvoljavamo da se u to meša politika.  Apelujemo kod onih koji mogu to da promene, kod onih koji mogu da pomognu da Novi Sad  sačuva svoje dostojanstvo, da s pravom hoće da bude prestonica kulture. Sa  ovakvim gestovima se ne može biti ni palanka, ovo je ispod palanačkog  nivoa", rekao je Kolundžija.

Odbornici gradskog parlamenta su pre deset dana, većinom glasova, razrešili Kojića i na njegovo mesto imenovali člana Lige socijaldemokrata Vojvodine Miloša Pankova, uz obrazloženje da se želi unapređivanje rada Gradske biblioteke. Toj odluci žestoko su se protivili opozicioni odbornici u gradskoj skupštini, a prethodno su otvoreno negodovale i pojedine institucije kulture kao i kulturni poslenici u gradu, ističući da je to smenjivanje nezakonito, jer nije traženo neophodno mišljenje Narodne biblioteke Srbije.

  • Pa ja sam

    17.04.2011 11:14
    "Petar" je ocigledno VRLO upucen, kao "gradjanin Novog Sada, u krivotvorenje radne biografije i kretanje M. Pankova... Kojic cloned? :))
  • Petar

    17.04.2011 08:55
    @knjiga je covekov najveci prij

    Voleo bih samo kao gradjanin Novog Sada da dobijem od Vas odgovor sta je taj gospodin Pankov uradio u biblioteci i cime je zapazen njegov rad,posto sam ja cuo da on u toj ustanovi radi 11 godina a o njemu ni traga ni glasa,cak se prica da je polovinu radnog vremena provodio u prostorijama svoje stranke koja ga je sada ovako necasno postavila. Takodje se prica da je krivotvorio svoju radnu biografiju sto predstavlja KRIVICNO delo, ne znam koliko ste upuceni u to?
  • knjiga je covekov najveci prij

    17.04.2011 07:10
    neko ko nije upucen...
    trebao bi da uporedi ove dve licnosti... Pankov, koji je mr, prof. srpskog jezika i poznavalac prilika u biblioteci ( jer u njoj radio kao bibliotekar) i Kojic koji je izbledeli direktor, kom bi svakako bio reizbor bio krajem godine, ovako ce svoju direktorsku platu prmati jos sest meseci... skoro do penzije. LJUDI KULTURI U NS JE POTREBNA NOVA ENERGIJA. Biblioteku ne cini direktor vec radnici koje bi neko mogao nesto da pita o ovoj temi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti