Bivši košarkaš Dragan Milić novi v.d. direktor Spensa

Nekadašnji košarkaš, pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Dragan Milić, biće predložen za vršioca dužnosti direktora JP "Sportski i poslovni centar Vojvodina", nakon što je dosadašnji direktor podneo ostavku zbog zagađenja vode u zatvorenim bazenima Spensa, saznaje 021.rs.
Jarića će na mestu prvog čoveka Spensa smeniti njegov stranački kolega iz Socijaldemokratske partije Srbije, koju predvodi Rasim Ljajić. Novi v. d. direktor Spensa Dragan Milić je koordinator SDPS-a za Južnobački okrug.
 
Milić je rođen 1977. godine, a pre poslovne karijere imao je košarkašku karijeru, koju je počeo u KK Vrbas 1995. godine. Potom je igrao za Radnički iz Novog Sada, Hercegovac iz Gajdobre, Solna viking iz Stokholma i Lonviju u Francuskoj.
 
Dalje u svojoj biografiji navodi da je od 2004. do 2013. bio aktivni učesnik u sportu iz oblasti dijagnostike i razvoja rekreativnog sporta, dok je dve godine radio i u Bokserskom klubu Vojvodina kao član Upravnog odbora i kondicioni trener. Bio je vlasnik agencije za nekretnine "Lav nekretnine", kao i vlasnik firmi za konsultantske aktivnost "Lav DM" i "Lav Consalting 021". 
 
Pomoćnik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu postao je 2016. godine. Iste godina postao je i član Nacionalnog Saveta za mlade, kao i radne grupe za praćenje i sprovođenje Nacionalne strategije za mlade. Ima položen državni ispit, oženjen je i ima dvoje dece, navodi se u zvaničnoj biografiji.
 
O njegovom postavljanju za v. d. direktora Spensa odlučiće odbornici u Skupštini grada na sednici koja će se održati u petak, 28. februara. Na istoj sednici odbornici će izglasati i ostavku doskorašnjeg direktora Spensa Milana Jarića. 
 
Jarić je svoju ostavku sažeo u samo jednu rečenicu u kojoj navodi da ostavku na funkciju direktora "Sportskog i poslovnog centra Vojvodina" podnosi iz ličnih razloga, ne obrazlažući koji su razlozi u pitanju. Ostavka Jarića dolazi nakon što je iz vrha gradske vlasti u Novom Sadu rečeno da se očekuje da direktor Spensa podnese ostavku, jer se ispostavilo da je voda na bazenima u ovom objektu zagađena, a da je preduzeće čitav slučaj pokušalo da zataška.
 
U saopštenju po podnošenju ostavke Jarić je naveo da preuzima ličnu i moralnu odgovornost zbog problema koji su se javili sa "poremećajem kvaliteta vode u zatvorenim bazenima Spensa". On je naveo i kako je tehnički kvar, koji je uzrokovan dotrajalošću opreme, niko nije mogao da predvidi.
 
Više o čitavom slučaju čitajte OVDE, a o tome šta o kvalitetu vode na bazenima Spensa kaže Institut za javnog zdravlje Vojvodine, možete da pročitate OVDE.
 
Odbornici će u Skupštini glasati i o tome da za člana Nadzornog odbora Spensa bude postavljen Branko Stojanović, koji je predstavnik zaposlenih u preduzeću.
  • Rada

    04.12.2020 09:27
    Kosarkas
    Milic je svojevremeno bio dobar kosarkas igrao je i u klubu u Francuskoj zato ne pisite ako ne znate.....ako znate samo za Divca Rađu Đorđevića
  • Novi sad

    03.03.2020 18:54
    Znamo se
    Posto je lala jel da iz Vrbasa ,biće da kad se sretnu dva Crnogorca da jedan drugom kažu a dje ! Ti rukovodis ja na SPENS!!! :)
  • Bobce

    02.03.2020 12:50
    Licno znam
    Licno poznajem čoveka kao dobrog i poštenog,koji se trudio i radio fizikalisao da bi uspeo sebi da plati troskove smestaja i studija.Nemojte da pljujete čoveka bez ikakve osnove.Jedino mi sto smo bili u njegovom okruzenju znamo kroz sta je sve prosao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti