Inspekcija uklanja nelegalne kućice na vodi

Čamci brodići i kućice na vodi za koje nisu pribavili dozvole za privezivanje za priobalje biće uklonjeni od strane Saobraćajne inspekcije, čim se stabilizuje vreme.

Čamci brodići i kućice na vodi za koje nisu pribavili dozvole za privezivanje za priobalje biće uklonjeni od strane Saobraćajne inspekcije, čim se stabilizuje vreme.

"Loše vreme i praznici usporili su nas malo u ovom poslu, ali čim otopli još malo krećemo da kontrolišemo. Kontrolisaćemo sve čamce, brodiće, splavove, restorane i kućice na vodi. Oni koji nemaju dozvolu moraće da nabave, ili će im u protivnom biti uklonjena vozila" rekao je za Dnevnik šef saobraćajne inspekcije Mladen Bašić.

- Dozvole se izdaju na godinu dana, jer je reč i privremenim objektima, a uvek ima i novih vlasnika čamaca koji ne izvade dozvolu. Zato apelujem na sve kojima sada ističe dozvola da odu u nadležnu službu da je produže - navodi Bašić.

Sem toga, inspekcija će kontrolisati i divlje deponije duž obale Dunava, jer one najbolje mogu da se uoče iz čamca.

Inače, gradska vlast načinila veliki korak da se ova oblast napokon dovede u red, jer je završena izrada studija o utvrđivanju i korišćenju mesta za postavljanje plovnog objekta na delu obale i vodenog prostora na teritoriji grada od Begeča do Petrovaradina i Petrovaradina do Ledinaca. Na osnovu te studije biće usvojena nova odluka za obale i vodeni prostor na teritoriji grada, jer je dosadašnja zastarela. Na izradi stujije radili su stručnjaci s FTN-a, policijske akademije i Kapetanije.
  • Bakuss

    04.07.2011 10:24
    A sta je sa voznjom bezih camaca,glisera ili skutera kroz ledinacki i rakovacki dunavac?Oce li i to ti inspektori da sankcionisu ili samo siromasne pecarose koji jedva imaju za taj mali camac a nisu ga registrovali.
  • krle

    16.05.2011 10:02
    uklanjanje
    Kako se uopšte može doći do dozvole za korišćenje obale kad znamo da nijedan nautički klub nema svu potrebnu dokumentaciju.
    Ako se slučajno uputiš da izvadiš dozvolu čeka te nabavka gomile papira od UTU uslova do mišljenja raznih ustanova, sto po mojoj skromnoj proceni košta oko 5000e. Vazi godinu dana i privremeno, ko je tu lud?
    Sve je u redu inspektori rade svoj posao gradska uprava svoj a meni rastu usi a i pritisak.
  • Novosađanka

    12.05.2011 10:13
    "XXL" - nisu samo splavovi u pitanju nego i restorani, kafane i kafanice...svi oni puštaju kanalizaciju u Dunavac!
    Treba "probiti" nasip između Šodroša i Dunavca, da voda koliko-toliko teče, makar kako to bilo malo (neka cev ili tako nešto). To čamdžije "trube" već godinama, ali nema ko da čuje!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti