Čanak: Suditi ratnim huškačima

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao povratak Milijane Baletić na Radioteleviziju Vojvodine, kao i činjenicu da niko od novinara ratnih huškača iz devedesetih nije za to odgovarao.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oštro je kritikovao povratak Milijane Baletić na Radioteleviziju Vojvodine, kao i činjenicu da niko od novinara ratnih huškača iz devedesetih godina prošlog veka nije za to odgovarao.

"U situaciji smo da nam se najveći ratnohuškači vraćaju u medijski život. Govorim, naravno, o Milijani Baletić, Komrakovu i svima ostalima koji su obeležili najsramniji period u našoj novijoj istoriji", navodi lider LSV-a.

Čanak je podsetio da su pred Međunarodnim tribunalom u Hagu krivično odgovarali novinari koji su u Ruandi podsticali na zločine.

"Kada je osnovan Haški tribunal, njegovo puno ime je bilo Međunarodni krivični tribunal za bivšu Jugoslaviju i Ruandu. U Ruandi je postojao radio "Hiljadu brežuljaka", čiji je program svako jutro počinjao rečenicom "Da li si danas ubio svog Tutsija?". I novinari tog radija su suđeni i osuđeni pred tim istim Tribunalom. Zašto se novinari sa ovih prostora nisu našli pred sudom u Hagu?", postavlja pitanje Čanak.

Prema njegovim rečima, propagiranje ovakvih ideja ne ubraja se u zastupanje drugačijeg demokratskog mišljenja, već je reč o ideologijama koje propagiraju zatiranje celih naroda. (M.S.)

  • 16.05.2011 08:53
    @Sale Novosadjanin
    I taman kad pomislim da ne mozes vecu gluposti da odvalis... ti me demantujes.
  • Sale Novosadjanin

    15.05.2011 23:05
    Canak ponekad (retko) pogresi, ali je dosledan, posten i pravican i ima moj glas u borbi protiv BG, BIH I MNE POLTRONA
  • Mlađa

    13.05.2011 07:32
    Jel se to koalicioni partner pandura, čoveka deset dana pre roka, Borke Vučić i ''naše'' Maje javlja? Uhatio se novinarke a ne smetaju mu oni jer sa njima deli ''naše novce''? Šta je ona krivlja od nekih SPS-ovaca sa kojima je danas u koaliciji?Čovek je čak i u koaliciji sa Arkanovim Palmom a ovde nešto govori? Jel se sećaš ti Arkana druže? Sa čijim potpredsednikom (Palmom) sada deliš vlast, funkcije i ''NAŠE NOVCE'' Ćuti dvoličnjaku nafatirani! Nemaš vrat kao ni on a narod nema šta da jede? 200 na sat jurimo u Evropu Kawasakijem jel tako a ja još vozim Yugo? E moji ljigaši, ljigaši... Mani me molim te svojih laži.... Muka mi u stomaku sada stvarno, žurim, ne mogu ni da završim koment..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti