U subotu šetnja "Korak za srce"

Još jedna šetnja u okviru kampanje "Korak za srce" biće organizovana u subotu, 4. juna.

Još jedna šetnja u okviru kampanje "Korak za srce" biće organizovana u subotu, 4. juna. Polazak u šetnju dugu 3 kilometra zakazan je za 16 sati kod rampe na ulazu u Kamenički park.

Kampanju "Korak za srce" organizuje farmaceutska kompanija "Aktavis" (Actavis), a projekat su podržali Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Turistička organizacija Srbije, kao i Savez za fitnes i rekreaciju Srbije. Podršku šetnji pružiće zaposleni sa Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

U prethodne dve šetnje istovremeno u pet gradova Srbije (Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Čačku) učestvovalo je više od 2.500 ljudi. Ovaj projekat ima za cilj prevenciju kardiovaskularnih bolesti i edukaciju ljudi o zdravim stilovima života, a istraživanja pokazuju da tri kilometra šetnje dnevno može da zaštiti od većine oboljenja srca i krvnih sudova. Kardiovaskularne bolesti su vodeći uzrok smrti kako u razvijenim tako i u zemljama u razvoju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti