Kancelarija Vojvodine u Briselu sredinom oktobra

Kancelarija Vojvodine u Briselu biće otvorena u oktobru, kaže za 021 budući šef pokrajinske delegacije, Predrag Novikov.

Kancelarija Vojvodine u Briselu biće otvorena u oktobru, kaže za 021 budući šef pokrajinske delegacije, Predrag Novikov.

Prema njegovim rečima, kancelarija predstavlja priliku da Vojvodina efikasnije lobira za svoje interese u administrativnom centru Evropske unije. Prema njegovim rečima, građani će pozitivne efekte rada predstavništva osetiti već ove godine.

"Vojvodina je godinama ulagala u proces regionalne saradnje i ja verujem da će već ove godine biti vidljivi rezultati našeg rada. Kancelarija će omogućiti pokrajini veći broj projekata, koji će se pozitivno odraziti sa namo na razvoj Vojvodine, već i Srbije", kaže Novikov za 021.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić je ranije najavio da će Vojvodinu u Briselu predstavljati "najstručniji i najprofesionalniji ljudi", koji će, pored znanja engleskog jezika i završenog fakulteta, morati da imaju i diplomatsko iskustvo ili završenu Diplomatsku akademiju. Novikov kaže da još uvek nisu precizirani troškovi tročlane delegacije, ali, prema njegovim rečima, oni "neće prelaziti primanja zaposlenih u Ministarstvu inostranih poslova".

"To još nije definisano sa naše strane. Tu, pored plata, ima i troškova iznajmljivanja stanova i slično, ali o tome odlučuje Ministarstvo spoljnih poslova, koje će nam uskoro dostaviti informacije o visini plate i ostalih troškova", navodi Novikov.

Prema njegovim rečima, predstavništvo Vojvodine u Briselu će biti svečano otvoreno tokom održavanja evropske nedelje gradova i regiona "Open Days" koje se održava sredinom oktobra. Novikov naglašava naglasio da se u procesu otvaranja predstavništva u Briselu vode aktivne pripreme i konsultacije sa Ministarstvom spoljnih poslova Republike Srbije i izrazio je uverenje da će sva tehnička pitanja u narednom periodu biti uspešno rešena. Iako je među prvima najavila da će imati predstavništvo, Vojvodinu su na ovom putu već pretekli Niš i Šumadija, koji su nedavno otvorili svoje kancelarije u administrativnom centru Evropske unije. (M.S.)

  • Djordje

    04.07.2011 23:23
    crnogorac 100%
    bice iz vrbasa kao i svi funkcioneri u novom sadu, jadna li si vojvodino, mala je vojvodina za vrbas
  • Сремац

    01.07.2011 11:42
    НО КОМЕНТ
    Кибицеру јадан ли си ако мислиш на овога на којег и ја мислим.Није се он вратио из Канаде и Јапана и "прешо се" ОН ЈЕ БРАШО БИО НА ОБУЦИ ЗА ОВО ДИ САД ИДЕ.Дакле и досад је трошио НАШЕ НОВЦЕ,а ми се препуцавамо коментарима.ЖУТИ ЖУТУЈУ А ЦРВЕНИ ПУТУЈУ.
  • 01.07.2011 07:12
    Najsmesnije od svega je da Vojvodini treba da otvori kancelariju više od godinu i po dana a Nišu i Kragujevcu je za to trebalo 3 meseca. Njihove kancelarije već rade u Briselu godinu dana. Koliko je to krivica APV zbog dodvoravanja Jeremiću i centrali DS u Beogradu a koliko Peđina prosudite sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti