Zelena biblioteka

Sporazumom o poslovnoj saradnji između Gradske biblioteke i JKP "Čistoća" označava se početak zajedničke akcije "Zelena biblioteka".
Sporazumom o poslovnoj saradnji između Gradske biblioteke u Novom Sadu i JKP "Čistoća" označava se početak zajedničke akcije "Zelena biblioteka".

Time je predviđeno da sav papirni otpad koji nastane u Gradskoj biblioteci bude recikliran u pogonima "Čistoće", rekao je direktor biblioteke Miloš Pankov. "Gradska biblioteka kao i sve biblioteke proizvodi veliku količinu papirnog otpada i prosto tražili smo način da on bude korisno upotrebljen. Logično je bilo da uputimo poziv Čistoći na saradnju, s obzirom da se oni bave preradom otpada", navodi Pankov.

PR "Čistoće"  Milica Vlaisavljević napominje da to preduzeće ulaže velika sredstva u nova postrojenja i posude za odlaganje sekundarnih sirovina i za primarnu separaciju. "Nama je ovaj posao sa Gradskom bibliotekom bio veoma dragocen posebno što pomažemo važnoj instituciji kulture", ističe Vlaisavljevićeva.

"Čistoća" je ovu akciju podržala finansiranjem izrade 20.000 novih članskih karata koje su namenjene svim članovima biblioteke, a koje promovišu ideju odgovornog odnosa prema životnoj sredini. Saradnja Gradske biblioteke i "Čistoće" realizovaće se tokom jeseni i kroz ekološke radionice za najmlađe članove biblioteke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti