Polože kamen temeljac, pa stanu s radovima

Da su se ispunile sve najave predstavnika vlasti, Novi Sad bi danas imao niz kapitalnih objekata poput novog bolničkog bloka u Kamenici, zgrade Rektorata, centralne kuhinje Predškolske ustanove, a uveliko bi se gradio Žeželjev most.
Da su se ispunile sve najave predstavnika vlasti, Novi Sad bi danas imao niz kapitalnih objekata poput novog bolničkog bloka u Kamenici, zgrade Rektorata, centralne kuhinje Predškolske ustanove, a uveliko bi se gradio Žeželjev most.

Prema tvrdnjama v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine, Nebojše Malenkovića, osnovni problem predstavlja kašnjenje uplata. On za "Blic" kaže da ima određenih usporavanja, ali da radovi na većini velikih projekata napreduju. Malenković dodaje da zbog postupaka javnih nabavki, izdavanja dozvola i prikupljanja dokumentacije, dolazi do odlaganja nekih investicija, čak i kada je novac obezbeđen.

Primer za to je Žeželjev most, čija bi izgradnja konačno trebalo da krene na proleće, iako je ugovor potpisan još početkom ove godine. Rok za završetak zgrade Rektorata biće probijeni za oko mesec dana, što znači da bi radovi trebalo da budu završeni početkom sledeće godine.

Zbog nedostatka novca odustalo se od gradnje apart hotela za apsolvente, a ni od izgradnje studentskog doma za studente mađarske manjine ne bi bilo ništa, da Mađarska nije obezbedila milion evra. Narednih dana trebalo bi da počne gradnja centralne kuhinje Predškolske ustanove, koja je odložena zbog prigovora na postupak javne nabavke.

Gradnja Kamenice II, koja je trebalo da bude završena pre dve godine, prema poslednjim najavama biće gotova do Nove godine, nakon čega bi trebalo da usledi opremanje objekta.

  • Gale

    11.11.2011 19:15
    Gradonačelniče,šta je sa mostom na stubovima Franca Jozefa?
  • tigar

    09.11.2011 00:22
    Pa kad vidite sliku to je lapa reklama za markirana odela i ništa više jer to je sad započeto zbog slikanja a ostalo za pedeset godina .
  • Stone Cold

    08.11.2011 15:38
    @Slobodann Taj je student ,imam druga koji radi u Fondu u administraciji a nema ni fakultet doduse sada ce na brzaka neki privatni da sredi .Taj Fond je DS dobro popunio neobrazovanim kadrovima .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti