Taksi ipak mora da poskupi?

Protestna vožnja dela novosadskih taksista gradskim ulicama, najavljena za sutra, nije sasvim izvesna.
Protestna vožnja dela novosadskih taksista gradskim ulicama, najavljena za sutra, nije sasvim izvesna.

Konačnu odluku o protestu rukovodstvo Sindikata zaposlenih u taksi udruženjima doneće sutra u toku prepodneva, odnosno nakon sastanka s predstavnicima gradskih vlasti zaduženim za saobraćaj. Današnji sastanak s pomoćnikom gradonačelnika delimično je zadovoljavajuć za taksiste, kaže za Radio 021 Nenad Vranešević iz Sindikata zaposlenih u taksi udruženjima.

"Obećano nam je da će u narednih 15 dana pravna služba Skupštine grada videti da li je akt, odnosno rešenje o najnižoj ekonomskoj ceni u skladu sa zakonom ili nije", kaže Vranešević.

Podsetimo da taksisti nisu zadovoljni nedavnom odlukom gradskih vlasti kojom je propisana najniža cena taksi usluga, odnosno kojom je određeno da za početak, te kilometar vožnje, treba izdvojiti po 40 dinara. Taksisti tvrde da to nije ekonomski isplativa najniža cena, a samostalno nisu spremni da je povećaju, zbog nelojalne konkurencije.

Taksisti ističu da je cena taksija u Novom Sadu najniža u Srbiji, a kao primer navode da u Beogradu početak vožnje košta 140, a kilometar 55 dinara, te da je u Subotici start 60, a kilometar vožnje 50 dinara. (D.S.)

  • S.

    09.11.2011 11:06
    Majo, pod nelojalnom konkurencijom se smatra ako neko npr. krsi zakon i na taj nacin bude konkurentniji.
    Samo sto je ovde problem jer taksisti se ne bune zato sto njihova konkurencija krsi zakon nego hoce da imaju obezbedjenu zaradu sto je em suludo em besmisleno jer taj koji vec krsi zakon, krsice ga i dalje, naplacujuci manje od propisane minimalne cene.
  • Galawix

    09.11.2011 09:00
    Hmmm...
    Možda je vreme da se građani organizuju i krenu u protestne vožnje/ šetnje protiv ovog potpunog haosa i generalne samovolje taksista. Toliko bahatosti i savršene nezainteresovanosti za saobraćajne propise se retko sreće.

    @ ZoranNS Taksisti već jesu prepušteni tržištu. Niko njih ne kontroliše i nikome ne pada na pamet da zaštiti građane od podivljalih taksista. Gradska vlast je verovatno zauzeta sama sobom.
  • Milan

    09.11.2011 08:06
    poruka
    GRADONAČELNIČE, NIJE TAKSI MAGARE DA GA SVI JAŠU!

    Želimo da nam Gradonačelnik objasni zašto je propisani start u Beogradu 140 dinara ,a u Novom Sadu 40 dinara? Ili da nam kaže gde u Novom sadu možemo sipati eurodizel po 40 dinara/lit?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti